Witam mam taki problem:
Skuter (SPEEDFIGHT 1 z 99 r.) pali na kopke ale jest z tym roznie. Np 10 razy dobrze pali na szczaża a potem nieche odpalic i trzeba go kopac z 30 min i potem jak otpali znow jest na kilka odpalen dobrze i znow. i niejest to zalezne od tego czy jest cieply czy nie.
Może masz coś z podcisnieniem ja mam cos takiego jak dłużej postoi to kopie go na sucho (bez w??czonego zapłonu) a potem przekrecam kluczyc i kapi na kopa
mi tak się dzieje nawet w czasie jazdy… np. muszę na moment gdzieś stanac i go zgasze i juz go odpalic nieidzie
[ Dodano: 2008-07-26, 22:51 ]
moze jakieś rady??? jest to odsc uciazliwe…
Witam! Spróbuj przeczyścic gaźnik- powinno pomóc. Pozdrawiam.
gaźnik wyczyszczony i tak nic niepomoglo
W takim razie:
Odpal skuter, postaw na centralnej i znajdź najlepsze ustawienie momentu obrotówego.
Pamiętaj, że to nie jest nic wielkiego i strasznego, jeżeli skuter czasem odpala za 2-gim razem.
Pozdrawiam.
PS. Skuterek może mieć problem z dopływem paliwa.
Jak by ktos jeszcze mial jakieś sugestie proszę pisac…
Miałem cos podobnego. Jak nie chce Ci odpali to wykręć świece i zobacz czy paliwo dochodzi. Jeśli nie dochodzi do tłoka to zobacz czy dochodzi do gaźnika.
Jeśli jest w gaźniku a nie dochodzi do tloka to albo przewody albo gaźnik. Jeśli do gaźnika nie dochodzi to albo przewody albo kranik paliwa, podciśnienie.
Okazalo się ze brak kompresi… pierścienie i tłoki do wymiany…
PodLy napisał:
podciśnienie
Może mi ktoś wyjażniż pewną rzecz. Podciśnienie wiżże się z kompresjaż Jeśli tak to jak za mało paliwa idzie do gaż. to znaczy, że kompresja słabaż Bo jeśli tak to jadł na stacje kontroli pojazd?w, oni powinni mi zmierzyć ciśnienie. Orentuje się ktoś ile taki zabieg kosztuje? I jakie ciśnienie powinno być, by to szło normalnie? (4 suw, 50 ccm, quest 04, jeśli to pomoże w ustaleniu ciśnienia)
Podciśnienie nie wiżże się z kompresją, za kompresją odpowiada tłok, pierścienie, g?adł cylindra, łożyska na wale, i ogólnie szczelność cylindra.
To co odpowiada za podciśnienie? Bo o to mi chodzi od poczłtku, pisze w kilku postach od dawna i do dziś nie wiem :roll:
Zwalczajmy Off Topic.
cylinder wymieniony… jest sprezanie… chodzi super…
Kompresje masz w cylindrze, tłok i te sprawy. a Podciśnienie to inna bajka z benzynę i gaźnikiem ![]()
Ludzie za podciśnienie odpowiada tłok wytwarza je podczsj suwu tłoka do góry zasysając mieszankę.