Mam takie problem… Gdy silnik jest zimny muszę wstrzyknac strzykawka okolo 1-2ml paliwa pod swiece bo inaczej nie zapali ;/ Jak jest cieply to normalne na strzal z rozrusznika pali… Co moze byc wina tego ??
jaki masz kolor swiecy?
z kopa tez nie chce odpalic? sprobuj na innej swiecy, w kingweyu kiedys mialem podobnie okazalo się ze swieca juz byla zepsuta
Kopki nie mam Swieca czerwona iskra jest ok paliwo nie dochodzi do cylka na to wychodzi…
ja urwalem kopke w moim starym kinweyu ( dzieki bogu juz go sprzedalem :mrgreen: ) co masz na mysli mowiac ze swieca czerwona ?
ja dzieki kingweyowi nauczylem się reperowac swoj sprzet :-P, Moze w gaźniku zebralo się troszkę smieci i przez to
gaźnik caly wyczyszczony ;/ i nie mam pojecia od czego to ;/ Lewe powietrze lapiee??? czy co ;/
moze poprostu jest źle wyregulowany, regulowales gaznior? ja tak mialem w tym speedzie z rana nie chcial odpalic, musialem się trochę nakopac albo przytkac reka wlot w filtrze powietrza, sprobuj przytkac filtr i zakrec rozrusznikiem. Mozliwe ze lapie lewe powietrze, tak jak mowisz
Możliwe że lewe powietrze… sprawdź wymień śmiećę i jestem ciekaw czy sanie nie legło… ty masz tam automatyczne prawda? jak odpali już np rano gdy go odpalasz pierwszy raz to kopci mocniej (objawy dobrego ssania ) czy nie kopci wcale tylko cały czas tak samo (objawy zepsutego ssania)
Rano właśnie nie chce odpalic muszę wstrzyknac paliwo pod swiece dopiero wtedy zapali… Sssanie chyba jest dobre bo na poczatku bardziej kopci i czuc ze ssanie jest… A lewe powietrz moze lapac przez miejsce gdzie kiedys byl wezyk od oleju ?
był? to co teraz tam jestą?.. a i w różnych miejscach może łapać … króciec może być popękany lub źle jest zamontowany gaźnik do króćca lub filtra paliwa… sprawdź wszystko odkręć i przykręć jeszcze raz jak nie pomoże kup nowe membranki i świece i musi być git! :roll:
Byl… Bo usunelem dozownik bo pompka od oleju się mowiac skromnie rozsypala Jest to miejsce zatkane i zaklejone… A membranki jak sprawdźic?? Swieca jest prawie nowa 200km przjechane na niej tylko…
P.S. mam metalowy krociec nie gumowy wiec popekany nie…