ELo wszystkim… Pytalem kolesia w serwisie czemu skut pali mi 5l na 130km… i powiedzial mi ze do za duzo i albo wymiana swiecy bo nie spala wszystkiego albo wymiana gaźnika! Czy wymiana gaziora będzie konieczna? Moze jakos sam go wyreguluje? zmiana polozenia iglicy cos dać Pozdro!
1.raczej nie powinna byc konieczna…jeśli juz to wymiana dysz 2.sproboj inaczej się nie nauczysz 3.tak polozenie iglicy ma wplyw na spalanie
Skuter seryjny czy cos dlubane?
A tak się dokleją, żeby tematu nowego nie zakładasz: Czy piaggio z cylkiem malossi 70 ccm dyszę 90 i sto?kiem (niestety taki zwykły za 35zeta, nawet bez osłony przeciwdeszczowej- wiem że niedobrze) no i tam wario jeszcze hebo ale to mało ważne; kurde pali mi 5 litrów na 100km i powiem szczeże że jeszcze mu mało…bo no nie jest tak na full wyregulowany bo czasami ma takie słynne buu przy dodawaniu gazu ale to czasami, raz pozbyłem się tego przez podniesienie iglicy o jeden poziom, ale kurde szok…spalanie skoczy?o znacznie coś koło 5.5l więc wróciłem do poprzedniego setupa bo bo to buu nie jest zawsze, bardzo rzadko i reszta jest ok. Ja sądze że na serii wydechu itd gaźnik też 12 to spalanie powinno mieścić się w granicach 4-4,5l. Co wy na to?? :shock: Sorki że wewalam się ze swoim problemem ale po co nowy temat jak chodzi praktycznie o to samo
Daj mu dysze o max 3 jednostki większą i powinno był git. A spalanie też nie wzrośnie ci dramatycznie od dyszy te większej.
Narazie tylko wario naraku HS dalem ale spala tyle co wczesniej bez nowego wariatorka… sprobuje obniżyć iglice i świece wymienie jak to nie pomoże to wy****e te chinskie gówno na szrot… Pozdro