witam mam kask zamkniety i interesuje mnie jak moglbym (glosno) sluchac muzyki w trakcie jazdy jakie sluchawko polecicie jakich uzywanie dodam ze chce je podlaczac pod tel bo ma mp3 gra bardzo cicho chcialbym to zrobic po kosztach;)
Byle jakie słuchawki dokanałowe. Tylko one otoczenie dobrze wygłuszają więc lepiej jeździj z jedna słuchawka w uchu a najlepiej w ogóle.
Był już taki temat.
Generalnie tylko "pchełki" czyli te douszne albo dokanałowe - takie nasadzane na głowę nie wejdą pod kask.
Nie wiem po jakim terenie jeździsz ale jak pamiętam, w poprzednim temacie większość z nas odradzała słuchania muzyki podczas jazdy skuterem a tym bardziej jeśli chcesz słuchać głośno.
a jakies konkretne? chcialbym aby naprawde glosno to gralo a instalowal ktos w kasku jakies glosniczki wlasnej roboty?
mxx_rs napisał:
Był już taki temat.
Generalnie tylko "pchełki" czyli te douszne albo dokanałowe - takie nasadzane na głowę nie wejdą pod kask.
Nie wiem po jakim terenie jeździsz ale jak pamiętam, w poprzednim temacie większość z nas odradzała słuchania muzyki podczas jazdy skuterem a tym bardziej jeśli chcesz słuchać głośno.
teren glownie malo uczeszczany przec pojazdy;)
ja tam jeżdżę po ulicach w dokanałowych i jest ok, fakt, muzyka nie jest na full ale słychać muzykę, samochody. Ale szum powietrza fajnie tłumią. :)
Kask ma chronić głowę przed urazami. Lepiej nie montuj w nim głośników gdyż może to się źle skończyć podczas wypadku. Do tego głośna muzyka nie pozwala się skupić na jeździe, a przynajmniej ja tak mam.
Jk ktoś pisał, najlepsza muzyka to praca silnika i tego bym się trzymał :).
madi zrobie twoim sposobem. mi muzyka tylko pobudz koncentracje nie jestem typem kogos kto bd spiewal sb podczas jazdy czy cos w tym stylu
jeżeli chodzi o same słuchawki to do głośności liczy się parametr zwany skutecznością - im wyższa tym głośniej.
Natomiast druga sprawa to wzmocnienie - jeśli to ma być z telefonu to tutaj na wyjściu szału nie ma więc dyskoteki w kasku sobie nie zrobisz ale na dobrych słuchawkach da radę słuchać głośno :)
mam taka nadzieje ;)
heh wiesz, jak jadę w trasie to podgłaśniam i czasem śpiewam sobie :P szczególnie z rana albo jak zmęczony jestem :D
haha juz to sb wyobrazam ''...kto ma najlepszy skuter w miescie?? Madi!!..."
nie tak, jak leci piosenka to śpiewam tekst :P mój skuter najlepszy w mieście nie jest, wręcz coraz gorzej z nim. Ale wciąż jeździ.
jesli o swoja machine dbasz to pojezdzisz;) lewa w gore ;D
jak chcesz zainwestować przyszłościowo to kask nolana ze słuchawkami
moze gdy sie juz na wieksza pojemnosc przesiade;)
x2 ;/
Ja też używam dokanałowych. Nie często, przeważnie gdy jeżdżę rekreacyjnie ;)
Ja też dokanałowe i jeżdżę z jedną słuchawką w uchu, wole nie ryzykować z dwiema, zwłaszcza, że czasem lubię głośno posłuchać.. :)
A co do śpiewania też mi się czasem zdarza :D
edit: Są wśród nas jacyś fani muzyki klubowej? ;D
Ja kupiłem zestaw mp3 z czytnikiem sd - usb - głośniki - alarm i jestem zadowolony bo przedtem jak miałem słuchawki to mnie uszy bolały ,tera muzyczka leci jak chce mogę tak że wszyscy się rozglądają skąd to leci albo tylko ja słucham