Elo mam taki tuning S6 Pro Replica Hebo ng pasek hebo talerz war. hebo stożek polini zawór membranowy hebo I do tej pory moto leciało mi 85km, a teraz bardzo osąaba tak na prędkości jak i na przyspieszeniu, osiągi porównywalne do seryjnej yamahy bws prędkość maksymalna 70km. Nic do tej pory nie było ruszane, na tym tuningu zrobiłem około 2500 tył km, przeczyściłem gaźnik ale nic mi to nie pomogło, koperty rolek są lekko przytarte z 1 strony, czy to może był to pomóżcie!!!
WYREGULUJ TO DOBRZE!!! Gaźnik, rolki, sprężynki sprzęgła, sprężyna dociskowa
ale on był wyregulowany i nic nie ruszałem i tak zaczął słabnąć aż osłabł [ Dodano: 2008-09-15, 14:28 ]
To mi doradę co mogę poprawić w mojej regulacji: Rolki mam najlżejsze z zestawu Hebo (na cięższych ma gorsze przyspieszenie), sprężynę mam +50% hebo czarna, a sprężynki +30%. To może mieszanka paliwo powietrze ( dzisiaj sprawdziłem święcę i jest mokra ) tylko mam za małą dyszę główną bo muszę mu pomagał ssaniem i jeździć bez ssania swieca też jest mokra to co jest nie tak :evil: a może świeca jest już zła może to był przyczyną :566: :566: jak jest zimny po nocy to go przerywa, tak jakby się odcinać zapłon, ale po zagrzaniu to mija :-/corey93 napisał:
WYREGULUJ TO DOBRZE!!! Gaźnik, rolki, sprężynki sprzęgła, sprężyna dociskowa
sprężyna +50 to się andaje do samego wariatora :roll: spróbuj z +30 lub +22 sprężynki sprzęgła zielone, ewentualnie czerwone co do świecy to dostaje za dużo paliwa…
zmień swiece bo jak zapewne to nie byla wymieniana. A zobacz na ventivar bo ja mialem popsuty i mi osiagi tez spadly.
co to jest ???Borek02 napisał:
ventivar
[ Dodano: 2008-09-15, 18:53 ]
mam jeszcze +60% hebo niebieska, jak myślisz może był??corey93 napisał:
sprężyna +50 to się andaje do samego wariatora
Elo a ja bym sprawdzić pasek może był że jeździć jeździl i kaput ja tak w tgb miałem jeździłem jakieś 75km/h potem szyblo spadło do 60 km/h max. Jle masz na pasku zrobione
po pierwsze … wyreguluj skuter … nikt ci niiepowie co będzie najlepsze kup zestaw rolek testowych sprezyn i sprezynki na spzregle z +50(czerwone ) sprawdź stan paska…, sproboj zrobić cos z gaźnikiem … Koniec
na tym pasku mam zrobione jakieś 2 tył, ale to nie pasek bo wcześniej miałem furisso zmiełem na hebo kevral i to samo :-/ Aha, jeszcze jedno pytanie ile ważą kopery rolek zestawu Hebo, najlżejsze rolki ważą 3,4 grama czy to już jest waga z kopertami, czy jeszcze do tych 3,4 gr dochodzi waga kopertą??Rzaparow napisał:
Elo a ja bym sprawdzić pasek może był że jeździć jeździl i kaput ja tak w tgb miałem jeździłem jakieś 75km/h potem szyblo spadło do 60 km/h max. Jle masz na pasku zrobione
Co wy gadacie o regulacji, jeśli było supr, a teraz jest źle… TO nie regulacja!!! Ventilvar-przeciwtalerz wariatora, ten talerz z ząbkami