slabo pali przeywa...pomocy

czesc mam problem skuter bbardzo źle pali gdy jest zimny zmienia sam sobie obroty i przerywa inszczela z tlumnika jak ruszam co to moze byc moga to byc zawory??

filtr i gaźnik przeczysc i regulacja jak to nie pomoże to wroc tu i napisz :slight_smile:

gaźnik czyscilem a filtr kupuilem nowy to czekam az dojdzie

a wyregulowany dobrze jestą? to 4tą

Jeśli to 4t to reguluj zawory a filtr po co nowy jak mona spokojnie tamtego wyczyścić chyba że jesy już w złym stanie :slight_smile:

wy tu się głowicie na rożnymi kosmicznymi rzeczami zamiast sprawdźić standard czyli świece , ja ją obstawiam na 90%

popieram przedmówcę :slight_smile: świeca ;), jeżeli nie to to przestawił Ci się zapłon …

z resztą co za silnik? skuter… to robi różnice

Wy wymyślacie z jakimiś gaźnikami i filtrami . Na 99% jest to coś z iskrą . Wiecie dlaczego strzela ?? Ja tak robiłem w maluchu a mianowicie : odpalasz , trzymasz gaz na full(w maluchu moze być akurat na pół) ,a nastepnie przekręcasz kluczykl wyłączając i cały czas trzymasz gaz , gdy obroty spadną i juz prawioe silnik konczy pracę to w ostatnim momencie przekrecasz kluczyk włączając zapłon i jest fajne jeeeeebbbbb.

Wracając do twojego problemu to sprawdź świece jeśli dawno nie wymieniałeś to wymień (mały koszt 10-15zł) . Ale najbardziej obstawiam na fajfke razem z przewodem . Najlepiej dociśnij(wkręć) przewód do fajfki i do źródła i nastepnie fajfke docisnij do swiecy . W skrócie PODOCISKAJ WSZYSTKO . najlepiej sprawdź iskre czy cały czas się pokazuje regularnie czy nie regularnie .

no to tak swiece zmieńilem i nic zawory rozrzad tez i tez to samo cos jest nie tak z paliwem czy to moze byc pompka w gaźniku przez taka rzecz by slabo by palil?? a szczela tylko jak ruszam potem idzie normalnie

ja tam mysle, ze gaźnik miałem ostatnio cos takiego i po wymianie gaziora było dobrze…ale ja mam 2t