Słabo odbija kopek

Witam
Mam problem słabo odbija mi kopek. Motor odpala wszystko jest Ok pali jeździ itp itd. Co może był tego przyczyną :?:
Mam jeszcze jedno pytanie po dłuższych trasach jak silnik jest gorący to motor jakby się dławić ( jak podkr?ci się manetke) i jak się stanie to spada z obrotów i gaśnie… .

Za pomoc będą punkty

Z góry dzięki za pomoc. Pzdr

weź zdejmij pokrywe przekładni i tam gdzie sprężyna i wszystkie nap?dypolej jakimś olejem a pozniej(ważne) wez na około tego wszystkiego wyczysc pozostały olej tak zeby na wario nie poszedł ja tak zrobiłem i hasa juz 2 lata bez zawiechy a co do dławienia to coś z gaźnikiem chyba wyregulowałtrzeba

Jak kopniak się nie wraca to oznaka sąabej kompresji, tez na to wskazuje to ze spada obrotów i się dławi - tłok puchnie. Zmierz kompresię i się okaże .

Ja może ze 3- 4 razy odpalażem z kopa : docierażem go 30 kmh do jakiś500 km potem do 1000 35 - 40 kmh nie daważem mu wycisku… . Jak spada z obrotów trzeba go przegazowałi już nie zgaśnie. Tylko jak się jedzie i np zatrzyma i nie przygazuje to zgaśnie , ale niekoniecznie - niezawsze musi zgasn?? :slight_smile: . Kompresja gdzie to sprawdzić :?: Kupiłem wario naraku może coś pomoże :?: :?:

P.S pomogi poszły

Spr?zanie ma sąabe… a to juz cylinder… moze jakas uszczelka ci poszła… sprawdź sobie :slight_smile: