Witam,., Zwracam się do was z prozbą raz kolejny, gdyz nie wiem o co chodzi.,.
Dziś przejechałem się do miasta wraz z pasażerem jakieś 6km jadąc 40km/h
wjadąc na skrzyzowanie zaczymałem się, kolejka się ruszyła zechciałem pojjechac aż nagle manetka nie działa kręciłem nią asz mną szarpneło.,
wyjechałem z tego skrzyzowania z ulgą, ale skuter miał połowe mocy.,.
jaka jest tego przyczyna ?
ostatnio czyściłem filtr powietrza ,nie myłem tylko przeczepałem gąbke,,zwęzka na swoim miejscu.,,
prosze o pomoc .,.,
podpowiem że, jak się zaczymałem to skuter kopcił na niebiesko, co to może być?
pierścienie na tłoku
przebiek to 1000 kupiny we wakacje więc napewno nie
jeżeli kopci na niebiesko to ewidentnie bierze olej.sprawdz uszczelniacze na zaworach i pierscienie na tłoku
a jeszcze powiedz jaki to silnik 2t czy 4t ?
2t,.,moze dostaje za duzo powietrza lub oleju? .,lekko zabokowałem zawirowacz spalin
aaa to jest jednak 2t . to pierścienie odpadają ;p głowica też ;p jaki kolor ma świeca , sam mieszasz paliwo z olejem ?
nie ,.,automat , teraz się przejechałem ,ale przed tym dokladnie włozyłem gąbke w filtrze powietrza ,i wszystko elegancko chodzi ,tylko na zimnym troche dymił ale do standard.,,więc na razie wszystko ok.,,
Ale to normalne jest to ze na filtrze powietrza od dołu jest tochu może wiecej niz toruchu oleju ?
Witam wszystkich mam prośbę o pomoc mam rometa 727 eco 4t z 2012 przebieg 1280km i mam problem skuter z blokadą w gaźniku śrubką od zakupu jeździł mułowato wykręciłem ją po 700 km i zbiera się lepiej ale prędkość maksymalna max 55kmh na płaskiej drodze; z tego co wyczytałem nie powinno być innych blokad może się mylę druga sprawa po postoju 2 miesięcznym olej śmierdział benzyna wymieniłem na świeży ale znowu wyczuwalny jest zapach byny bardzo proszę o pomoc nie mam kasy na mechaników narazie niby mam gwarancje jeszcze ale ciężko cokolwiek u nich załatwić wizyty w serwisie kończą się tym że 'mechanik' rozkłada ręce mówiąc ten typ tak ma dodam serwis na ul.legionów łódź moto przyguccy nie polecam odradzam pozdrawiam i proszę o odp.
Witam,. dziśiaj zobaczyłem ze przy łączeniu wydechu z cylindrek brakuje jednej śrubki, może to być przyczyna braku mocy nieszczelnego wydechu ?
Może.
na ciepłym, na zimnym nie ma takiego problemu
Witam Pany pomoże ktoś?
Witam Pany pomoże ktoś?