Skuterem po mieście????

Mam pytanie. Czy można jeździć skuterem bez rejestracji na samym ubezpieczeniu??? Kupiłem Honde SFX z włoch i na razie nie mam kasy na rejestrację. Z góry dzięki za odpowiedź?.

Nie. Papiery + Dowód rejestracyjny + Rejestracja + Ubezpieczenie + Karta Motorowerowa/Prawo Jazdy To podstawa

Nie da rady musisz mieć wszystkie potrzebne dokumenty które wymienil kolega wyżej

niech cie walnie policja to mandacik jak nic i skuter zabrac mogą :expressionless: musisz mieć wszystko musisz mieć :arrow: swoje papiery karte moto, :arrow: dowód pojazdu, :arrow: ubespieczenie :arrow: rejestracje

Ale każdy wie jaka jest polska policja :slight_smile: załóż byle jaką tablice od komarka aby białą i kilka dni możesz jeździć.

Marian, też prawda jak nie będziesz odwalał to możesz je??dzić i nie powinni cie złapać :wink: no ale masz starą tablice z Włoch??? to jeździj na włoskiej a jeśli nie to jeździj tak jak ci napisał Marian,

kumpel ponad pół roku bez blachy jeździł i bez karty i nie miał problemów ;] Jednak nie pochwalam takiego podejścia :->

a ja nie polecam jeżdżenia z fałszywkami ponieważ jakiś miesiąc temu ,stoję na stacji leję zupkę, a tu podjeżdża biało niebieski slider ( zza ściany stacji) ,schodzi z niego policjant i prosi o dokumenty ,ja się pytam jaki powód kontroli a on mówi , a tak sprawdzamy ,oc i karte motorowerową , ja na to : no ok ,sprawdził wszystko ,zapłaciłem za zupke życzył mi szerokiej drogi i pojechałem

Ryzyko zawodowe, Niektóry lubią takie akcje