Jestem posiadaczem skutera zumico dynamic 4t. wymieniłem mu sprzęgło sportowe i wariator sportowy mam też tłumnik odblokowany a także wszystkie blokady ściągnięte i teraz chciałbym się was zapytać dlaczego ten skuter ma v max 60-65 dlaczego tak jest
Po pierwsze i najważniejsze, to pytanie czy dobrze dotarty. Kolejna kwestia, to moduł. Wiele fabrycznych modułów muli silnik. Po trzecie skład mieszanki. I ostatnia sprawa, czy jesteś pewien, że masz zdjęte wszystkie blokady?
leje zwykłą benzyne z bp, a z blokad to możliwe że mam blokade na gaźniku
Blokady w 2T:
a)wariator - pierścionek lub jego konstrukcja - zdejmujemy pierścień lu wymieniamy cały;
b)moduł - zablokowany prawdopodobnie do 6500 - 7000 obrotów - kupujemy odblokowany moduł;
c)zawirowywacz spalin - wycinamy i zaspawujemy powstały otwór.
Ot, wsio. Może być jeszcze perfidna blokada w cylindrze polegająca na tym, że kanał wydechowy nie jest okrągły ale częsciowo zaślepiony ale tu to tylko jazda dremlem lub wymiana cylindra.
no i sygnał ze sprzęgła - na 90% masz to w ince. Kabel wychodzący spod obudowy napędy do modułu (biało niebieski w nowszych i słynny różowy w starszych). To nie jest blokada na obroty silnika tylko na prędkość
Tak ale to w 4T.
nie. w 2T. Ja miałem 1PE40QMB
Ktoś tam kiedyś nazwał blokadą podkładke ebonitowa króćca gaznika .To jest mały szczegół ale jak odwrotnie założysz nie będzie się pokrywać z otworem w głowicy.