Skuter Zumico 4T- nie odpala

Witam wszystkich i prosze o pomoc.
Mam skutera 2000km przebiegu i nie chce odpalac skuter ze startera na zimnym kreci ale nie łapie.Na cieplym czasem lapie czasem nie.Z kopki musialem kopac z 40 razy potem przeczyscilem swiece i po 10 kopnieciach zapalil ale cos go dusilo,musialem dawac duzo gazu dzisiaj wcale nie chce odpalic.Skuter wczesniej odpalal ale ciezko.Skuter to zumico quick 4t nowa wersja mam go 2 miesiace.Co to moze byc prosze o pomoc!!pozdrawiam

Skuter nie ma gwararancji ze wzgledu na brak sserwisowania!!!

ODSWIEZAM!!Zna sie tutaj ktos??na skuterach

Może regulacja gaźnika. Robiłeś coś ?

olej wymieniałeś?, może go zatarłeś... (zależy jak jeździłeś)

zdejmij filter zatkaj otwor gaznika i odpal

Olej wymieniam bo jak inaczej.Regulowalem ale tylko obroty a mieszanke jak wyregulowac??Dzis z kopki 3 minuty i odpalil potem juz pieknie ze startera i zkopki zapalil>)

To z zatkaniem to rano zobacze bo wlasnie wtedy nie pali:(

Sorki ale jestem troche zielony w niektorych sprawach dot.skutera

Zatkalem gaznik tak jak mowil rkos.Cala reke mialem w benzynie co moze byc tego przyczyna czy to przez to skuter nie odpala

Na twoim miejscu bym sprawdził mechanizm ssania.Jak sprawdzisz ssanie to zabrał bym się za gaźnik oczywiście jak iskra jest prawidłowa W gaźniku trzeba by było sprawdzić czystość gaźnika, zaworek pływaka, poziom paliwa w komorze pływakowej, ale pierwsze zacznij od ssani. Po prubię uruchomienia świeca jest zalana czy sucha.

Marcin a jak ssanie sprawdzic da sie to zrobic samemu . od gaznika do czego idzie ssanie.Pod gaznikiem jest taki kabel w sprzezynie jak go odlaczy.Jak odlaczyc Linke gazu??

Zauwazylem tez jezeli skutera ,pobełtam'' łapie

Dzień dobry mam skutera rex rs450 4t nie dochodzi paliwo do gaźnika filter paliwa ok.Pilnie!!

Sprawdź kranik paliwa.

gdzie jest kranik???

Kranik jest przy zbiorniku paliwa.Co do sprawdzenia ssania to jutro dostarczę bo drukarka mi sie zepsuła.

ok dzieki,a czemu paliwo przy odpalaniu do filtra powietrza leci??

proszę o to skany z ksiazki w których jest napisane jak sprawdzić ssaniae
http://www.bikepics.com/pictures/2442714/
http://www.bikepics.com/pictures/2442715/

Kupilem nowe ssanie i nadal nie pali,wymienilem swiece to samo:(