Witam, mam pare pytan, mam skuter chinczyka znen 50 cc, i niestety jest na blokadach i jezdzi max 20-25 , wyczytalem gdzies ze po zmianie modulu CDi przyspieszy do 40 … no i zakupilem odblokowany modul calkowicie, wymienilem , i teraz jedynie silnik odpala na zacisnietej maksymalnie manetce, i niema wogole obrotow ani wogole nie jedzie… co moze byc tego przyczyna? Przepustowosc paliwa ? prosze o pomoc
nie ma takiego czegoś jak “przepustowość paliwa”.
Jedzie wolno bo albo ma blokady (moduł, wydech, gaźnik, mały wariator, tulejka na wariatorze) albo ma zdechły cylinder.
Może byc też z niemiec i ma blokady MOFA (ograniczenie do 25kmh).
To wszystko zależy i trzeba to posprawdzać. A moduł zapewne kupiłeś taki co nie pasuje.
skuter kupiony na Islandii, tu mieszkam, modul identyczny z numerami takimi samymi wszystkim tym samym tylko ze odblokowany, moze masz jakies fora pomoc, zeby sprawdzic gdzie i jak odblokowac ten gaznik i reszte? nie wymagam zeby jezdzil 60 czy bog wie ile, ale te 40-50 to mi wystarczy :D. to jest znen f22 50 cc
na forach masz 4 miliony postów o ściąganiu blokad… z czego pewnie ze 2 miliony u nas na forum.
Wpisz w przeglądarkę “blokady 4T”, czytaj i sprawdzaj które masz. Na YT tez kupa filmów.
Nie znam prawa na Islandii ale może mają jakies swoje prawne ograniczenie w 50cm… tak jest w kilku krajach że jak ma ograniczenie do 25km/h to nawet go nie rejestrujesz a jak ma typowe dla 50cm blokady do 45km/h to wtedy musisz.
MOFA (w niemcach 25km/h) to takie “blokady plus”… np jak normalnie skuter z blokadami ma zdławiony gaźnik lub mniejsza dysze w nim tak w MOFA może być po prostu mniejszy gaźnik (i jego nie odblokujesz - trzeba go wymienic).
wiec… no coz .dziekuje bardzo.