Witam mam problem z zippem vapur max prędkość to 30km sprawdziłem gaźnik jest ok sprężanie 10bar pasek zmieniony na nowy gates 699x18x30 na postoju koło w górze na obroty wchodzi bez problemu wariator się rozchodzi na max ale w czasie jazdy widać że wariator nie chce się tak rozsuwać jak na postoju o co chodzi z tym?? proszę o podpowiedzi
A zapomniałem dopisać że to skuter 4t a i jeszcze zawory były regulowane, czy to normalne jak ręką zatrzymam dzwon na gazie??
Jest tu ktoś na tym forum żeby coś doradzić
Panie nima nikogo wszystkie w ch.. pijane śpiom:D a ło co chodzi?
powiem tak jak byś u mnie dzwon chciał zlapać to byś stracił palce,sprawdź sprzęgło[pod dzwonem] a skoro na starym pasku tak nie było to ten nowy jest do d,,y a ogulnie to pasek powinien w standardzie mieć 669x18x30
Na starym pasku jeszcze gorzej było rozmiar paska jest ok tylko ja źle napisałem sorry sprawdzałem te szczęki nie są złe niewiem jaka powinna być orginalna grubość cholera wie co mu dolega powiem tylko że ręką jak złape za dzwon to silnik wmiarę wkręci się na obroty i potrafie zatrzymać koło wariator wtedy nie rozsuwa się a jak postawię go na podnuszkach to wyje jak głupi i koło zapierdziela
Na starym pasku jeszcze gorzej było rozmiar paska jest ok tylko ja źle napisałem sorry sprawdzałem te szczęki nie są złe niewiem jaka powinna być orginalna grubość cholera wie co mu dolega powiem tylko że ręką jak złape za dzwon to silnik wmiarę wkręci się na obroty i potrafie zatrzymać koło wariator wtedy nie rozsuwa się a jak postawię go na podnuszkach to wyje jak głupi i koło zapierdziela
Masz źle złożony wariator skoro samo koło się rozpędza bez dodawania gazu.
Nie samo się nie kręci na biegu jałowym tylko jak dodam gazu nafull a jak złape na wolnych obrotach za dzwon i dodam gazu to koło stoji
musisz zdjąć sprzęgło,wyczyść,sprawdzić sprężynę docisku czy pasek nie ślizga w korektorze momentu i korektor też czy coś nie pękło [urwało się na spawie]
Sprawdzałem to sprzęgło na pierwszy rzut oka nic nie widać mam tylko podejrzenia co do wariatora tam gdzie chodzą te rolki to są niewielkie wytarcia i wtej blasze tylniej są takie trzy plastikowe prowadnice tam jest luz ale niewiem czy to jest tego wina albo kupić wszystko nowe tylko żeby faktycznie wina leżała w sprzęgle i wariatorze
No i co wy o tym wszystkim myślicie co mam dalej zrobić?
A powiedz mi jak złapiesz za dzwon to sprzęgło się kręci czy pasek się śliga po korektorze[pomiedzy tymi talerzami] a jak rozbierzesz napęd to porób fotki i wrzuć do swojej galeri
Tak sprzęgło i pasek się kręci tylko dzwon trzymam matwi mnie bo wtedy wariator się nie rozchodzi w trakcie jazdy wariator rozchodzi się gdzieś do połowy
w twoim przypadku to z linku to najlepszy wybór bo tłumaczysz jak ruski japońcowi i się ei dogadamy rz myślę że sprzęgło,raz że wariator a raz że korektor.
http://allegro.pl/sprzeglo-dzwon-wariator-pasek-669-skuter-4t-naped-i5184180840.html
Wiem że ciężko wytłumaczyć ale chyba niebedzie innego wyjścia i kupić wszystkie bebechy coś musi być nie tak z tym napędem bo jedzie się tylko 30km dziękuję wszystkim za interesowanie tematem