skuter zgasł podczas jazdy

Witam Was i proszę o pomoc . Dzisiaj chciałem pojeździć sobie torosem f16 i wystąpił mały problem, ponieważ w pewnym momencie jadąc po jakimś konkretnym zadupiu silnik przestał reagować na ruchy manetką, zwolnił i zgasł. Próbowałem go zapalać chyba z 5 min na kopkę i rozrusznik elektryczny ale trudno, nie da rady. Przepchałem go jakoś do domu ten kilometr i dalej nic. Sprawdziłem stan oleju, bagnet jest cały mokry(?) nie wiem czy to normalne przy rozgrzanym silniku. Niedawno zmieniałem olej silnikowy i wlałem jakąś połowę a po paru dniach jazdy ubyło z dobre parę milimetrów więc dolałem z powrotem. Paliwo nie mam zbyt dużo w baku ale jest jakieś 300-400 ml więc w czym problem? Dodam, że postąpiłem jak amator, bo tak się zapaliłem na jazdę, że wyjąłem go z garażu, odpaliłem i od razu pojechałem :/. Proszę doradźcie coś :|

dodam że odłączyłem ten magiczny kabelek w tym worku czarnym od blokady prędkości

Jaki przebieg ma twój skuter?. Mogłeś go przegrzać i coś się zepsuło;)
Kompresje masz?

podstawowe rzeczy do czyszczenia - filtr powietrza, paliwa, gaźnik.
Odkręć świece i ją najlepiej wymień bo to grosze kosztuje, i nie opłaca się jej czyścić aby przejechać kilka km dalej.

przebieg 1951 kilometrów więc prawie nowy, filtr powietrza czyściłem. Co do gaźnika to niestety muszę go wyjąć nie?

no raczej, ale weź przed tym zaglądnij do tej świecy, bo tam może być problem.

jak mogę się dostać do świecy?:)

odkręć siedzenie i ten czarny plastik który jest przed siedzeniem. potem zobaczysz fajkę na silniku(po prawej stronie takie plastikowe cóś z kablem ;) , musisz ją wyciągnąć i wtedy możesz odkręcać świecę

serdeczne dzięki :p

jezeli po wymianie swiecy dalej nie pali ocen czy po np. 10 kopach swieca jest wilgotna (kopanie z swieca w glowicy tzn wkrecona)

powiedzcie mi czy to będzie działać z torosem f16, bo nie ma tam go wymienionego chyba, że toros należy do zippa
http://moto.allegro.pl/chinski-skuter-4t-swieca-zaplonowa-irydowa-cr7hix-i2885969261.html

niby podejdzie ale po co wydawac na swiece tyle kasy + wysylka
kup polska iskre to jedne z najlepsza swiec na swiecie a alegro to alegro napisza zeby sprzedac rozne cuda
mysle ze dobry odpowiednik to fe-65 do 75 ta wartosc wystarczajaco odprowadzi cieplo zeby nie gadal bo wylaczeniu zaplonu(zwroc uwage podczas zakupu na dlugos gwintu ma byc taka sama jak u ciebie)
taniej i bardzo dobrze to moje zdanie gole swiece od nas szly na niemcy i tam dostawaly logo boscha
zreszta padALY NGK BOSCHE A ISKRY CHODZILY wiec .....

mialem taki sam problem, pojeździłem troche jak jeszcze sniegu nie było ale było już zimno to było pod koniec grudnia i jeździłem sobie i nagle zszedł z obrotów i zgasł i nie mogłem go odpalić, po paru dniach dopiero odpalił, też sie zastanawiałem co to może być i też nie mam pojęcia.. u mnie w apce jeszcze nie ma startera nożnego a aku mam słabe, ciągle muszę ładować.. muszę coś z tym zrobić, bo nie chce żeby mi sie takie coś przydażyło gdzieś podczas dalszej jazdy..

problem był jednak ze świecą, kupiłem za 9zł, włożyłem nie bez małych problemów i przekleństw. Zapaliłem od 2 kopnięcia i pracuje bez przerywań i co ciekawe dużo lepsze przyspieszenie(?)ma teraz. A to może dlatego,że filtr jeszcze przeczyściłem i nasączyłem paliwem + olejem silnikowym:P