Skuter zamula i strzela z rury wydechowej - ROMET 700

Witam ostatnio sobie próbowałem wyregulować sobie gaźnik.
Skuter zaczął palić już normalnie tylko teraz powyżej 45km/h (licznikowe) zmula go i strzela z rury. Muszę manetkę puścić i od nowa przekręcić żeby chwycił mieszankę. I jak od nowa przekroczę 45km/h to znowu muł.

I teraz mam takie pytanie dostaje on za mało paliwa czy za mało oleju ?

a ile zaczoł ci spalać ? bo mój był w serwisie 9 dni i wyregulowali że pali 4/100km a palił 6-8l , moim zdaniem dostaje za dużo paliwa , bo strzela czyli paliwo wlatuje do wydechu i z pracy w silniku powstaje wybuch co idzie do wydechu i tam się zapala i strzela ,

Naveen napisał:

Witam ostatnio sobie próbowałem wyregulować sobie gaźnik.
Skuter zaczął palić już normalnie tylko teraz powyżej 45km/h (licznikowe) zmula go i strzela z rury. Muszę manetkę puścić i od nowa przekręcić żeby chwycił mieszankę. I jak od nowa przekroczę 45km/h to znowu muł.
I teraz mam takie pytanie dostaje on za mało paliwa czy za mało oleju ?

A kolor świecy można podać?

Miałem to samo w 700. Zmień świecę na nową ngk i cewkę zapłonową.

To tak świeca czarna mokra tydz. temu zmieniana, ostatnio jak jeździłem z bratem czyli waga 2x85kg to spalił na 107km/3,8l.

A nadal nie mogę rozwiązać problemu że obroty zaczynają mu spadać na nagrzanym silniku.

PORZĄDNA REGULACJA GAŹNIKA!!!

To tak byłem dzisiaj w serwisie:

- Kupiłem cewkę i problem z zanikającymi obrotami na nagrzanym silniku minął.

- Przeczyścili i wyregulowali gaźnik przy mnie a problem ze strzelającą rurą nie zniknął mówią że trzeba szukać gdzieś dalej a najwcześniej za 2tyg. mają wolne więc może ktoś wie czego to może być wina ?

Problem rozwiązany: Stara świeca była przepalona a sprzedawca zamiast dać mi NGK BPR7HS dał NGK BP7HS

Mówiłem nowa cewka i świeca :)

Dlaczego w skuterze 80 strzela z wydechu i zwalnia?

ponieważ ma źle ustawiony gaźnik lub źle ustawiony zapłon lub nieszczelne zawory lub przestawiony rozrząd lub kilka z tych opcji na raz