Witam ostatnio sobie próbowałem wyregulować sobie gaźnik. Skuter zaczął palić już normalnie tylko teraz powyżej 45km/h (licznikowe) zmula go i strzela z rury. Muszę manetkę puścić i od nowa przekręcić żeby chwycił mieszankę. I jak od nowa przekroczę 45km/h to znowu muł.
I teraz mam takie pytanie dostaje on za mało paliwa czy za mało oleju ?
a ile zaczoł ci spalać ? bo mój był w serwisie 9 dni i wyregulowali że pali 4/100km a palił 6-8l , moim zdaniem dostaje za dużo paliwa , bo strzela czyli paliwo wlatuje do wydechu i z pracy w silniku powstaje wybuch co idzie do wydechu i tam się zapala i strzela ,
Witam ostatnio sobie próbowałem wyregulować sobie gaźnik. Skuter zaczął palić już normalnie tylko teraz powyżej 45km/h (licznikowe) zmula go i strzela z rury. Muszę manetkę puścić i od nowa przekręcić żeby chwycił mieszankę. I jak od nowa przekroczę 45km/h to znowu muł. I teraz mam takie pytanie dostaje on za mało paliwa czy za mało oleju ?
- Kupiłem cewkę i problem z zanikającymi obrotami na nagrzanym silniku minął.
- Przeczyścili i wyregulowali gaźnik przy mnie a problem ze strzelającą rurą nie zniknął mówią że trzeba szukać gdzieś dalej a najwcześniej za 2tyg. mają wolne więc może ktoś wie czego to może być wina ?