Witam mam pytanie czy opłaca mi się wymieniać rzecz o wartościowości 390 zł za skuter.Sporo jest w nim do zrobienia tylko nie jestem obeznany w tym ile warte są cześć które są w tym skuterze tu daję tekst w którym jest opisane co jest do zrobienia i spis części
Witam, na zamianę posiadam skuter Romet Motors Gy 02, z plastikami od Keeway Coliber. Plastiki wymagają dopieszczenia gdzie nie gdzie pęknięcia czy zadrapania. Skuter ogólnie jest w dobrym stanie odpala. Do wymiany jest bendix by odpalał z elektryki, chodź działa kręci ale za słabo, nawet gdy akumulator był ładowany prostownikiem. Kopka jest do zrobienia bo nie miałem podkładek więc zrobione na patencie by chociaż jakoś odpalało, gdy to zawiedzie, moim sposobem na odpalanie jest szarpak. Skuter wymaga wkładu finansowego i danie mu ciepłego serca, ale włożenie w niego jeszcze 100-150 zł to nie jest dużo a przyszły właściciel będzie z Coliberka zadowolony. Skuter obecnie nie ma ubezpieczenia, przegląd ważny do : 18.03.2016r. Skuter prze zemnie dostał nowego serca tzn:. wymieniony tłumik na full przelotowy, wsadzony został cylinder 85ccm z głowicą sportową, agresywnym wałkiem rozrządu, wzmacnianym łańcuszkiem rozrządu, wymiana przedniego kompletnego zawieszenia, z hamulcem hydraulicznym, gdyż oryginalnie był to bęben. Teraz hamulec jest igła nie miałem jeszcze problemu żeby wyhamować. nie ważne w jaką to było pogodę. Ogólnie skuter nadaje się dojazdy światła działają (także stop, gdzie w tym skuterach często to pada), kierunki działają, nawet jest oryginalna elektryka od Keeway'a z możliwością podpięcia lusterek z kierunkowskazami, w co skuterek jest zaopatrzony. do skuterka posiadam książeczkę serwisową. Wszystkie części które zostały wymienione w skuterku:
*Wał wzmacniany
*Cylinder 85ccm WM + tłok
*Głowica sportowa z powiększonymi zaworami WM
*Agresywny wałem rozrządu WM
*Wzmocniony łańcuszek rozrządu
*Moduł zapłonowy WM
*Tłumik full przelot
*Nowa tylna opona
*Przednie zawieszenie z hamulcem hydraulicznym
*Kompletna elektryka z możliwością podpięcia lusterek z kierunkowskazami
Dorzucam także części które jeszcze mam po nim tzn:
*Cylinder 50ccm + tłok 50ccm + Głowica 50ccm + Wał 50ccm + Tłok który mi został od innego skuterka 90 ccm
*3 moduły zapłonowe, w jednym coś lata ale działa
*Klawiaturkę rozrządu.
Do zrobienia jest: brak plastiku stylu po prawej str. stacyjka peknieta. I odpalanie zrobic bo kopka nie dziala . jak na razie odpalany z wiertarki
Zastanawiam się czy jest sens nad wymianą proszę o pomoc pozdrawiam