Skuter sie dławi

Witam. Kilka tygodni temu oddałem skuter do mechanika gdyz sie dławił. (nie mogl nawet ruszac bo przy dodaniu gazu gasl odrazu) Mechanik wymienił membrane i niby wyregulował gaznik (choc tu pewnosci nie mam) Skuter jezdził ok. nawet 2 razy lepiej niz wczesniej ale ostatni tydzien jakby sie odnowa problem zaczynal. Coraz czesciej skuter sie dławi na jakąs sekunde dwie ale nie zmienia to faktu ze i tak sie dlawi (np jade na ful manecie po prostej puszcze gaz na chwilke znowu daje gaz i sie zadlawi) Nie wiecie co to moze byc za problem? Mozliwe ze znowu po krotkim czasie gaznik sie rozregulował?

Ja miałem podobny problem, dławił sie podczas dodawania gazu więc zostawiałem żeby sie "rozgrzał" potem po trochu gazu i w końcu zaczynał jechać. Po porządnej regulacji problem zniknął i skuterek palił na kopa

Czerpie gdzieś lewe powietrze

Jeśli mogę coś doradzić, to wypadało by wyczyścić gaznik , miałem tak ostatnio, pomogło rozkrecenie gaznika, przedmuchanie kompresorem i ponowna regulacja. Warto też zobaczyć filtr powietrza, może trzeba go wyczyścić, tzn umyć gąbkę i nasączyć olejem lub wymienić na nową. Czasem podczas jazdy w dużym deszczu może się dostać woda do filtra i zamoczyć wkład, też wtedy lubi się dławić i brakuje mocy.

monterglass
A jesli nie mam gąbki w filtrze powietrza tylko cos takiego
http://www.dsmoto.pl/userdata/gfx/68d0c692411fda8c03e926a1693b9e79.jpg
Nie mam pojecia jak to sie wymienia.. probowałęm to wyciągnac ale sie nie da.. Nie wiecie czy ten filtr trzeba kupic razem z tym plastikiem na okolo?
Mysle nad tym zeby nie wymienic na tą obudowe z gąbką.. Chyba ze doradzicie stozkowy?

Taki filtr jest napewno bardziej skuteczny, niż gąbka, myślę że będzie wymienialny razem z tym plastikiem, zapewnia to szczelność. Zobacz w jakim jest stanie, czy ma dużo zanieczyszczeń między tymi zebrami, jeśli tak to wymiana. Jeśli skutek to seryjna 50, to stożek wiele nie pomoże, może być problem z regulacją .

ok dzieki za rady :)