Skuter rzucił palenie - Peugeot Elystar.

Witam. Jestem tu nowy i nie zbyt znam sie na motoryzacji. Kupiłem skuter Peugeot Elystar Advantage z 2005 roku. poczatkowo palił ładnie, niedawno zaczał warczeć przy odpalaniu a teraz w ogóle nie odpala tylko pyrczy i nie zaskakuje. Czasem po dłuższych próbach zaskoczy ale jak znów postoi troche czasu to znów to samo. Można by powiedzieć ,że nie pali na zimno, bo jak sie go rozjeździ to pali normalnie. Wiem tylko tyle ,że świece zalewa . Co to może być??

P.s Jak kupiłem ,odłączone były dwa halogeny ,obok lampy głównej. Podłączyłem je ,gdyż kabel był odczepiony chyba specjalnie z tego co widziałem. Dzień po podłączeniu ich ,skuter nie odpalał. Zbieg okoliczności czy te światła mogą mieć jakiś związek z tym?

Skuter rzucił palenie - gratuluję mu bo mnie się to nie udaje .
skoro kabelki były odłączone to na pewno nie bez powodu , musiało być jakieś zwarcie które pobierało prąd i dlatego siadł ci aku ,
cytat ////////
Można by powiedzieć ,że nie pali na zimno, bo jak sie go rozjeździ to pali normalnie. Wiem tylko tyle ,że świece zalewa . Co to może być ?

zalewa bo za bogata mieszanka - szukaj postów z regulacją gaźnika i wyreguluj

fakt ma zwarty obwód na swiatlach stad brak pradu w aku po postoju lub ktos kombinowal z zaduzymi zarowkami stad zakwaszony aku naladowac sie naładuje ale nie trzyma i nie mam pradu rozruchu. Pamietasz Mario jak jakis czas temu tak mialem przecierz