Witam. Mam taki problem mianowicie jechalem swoim skuterem i po 2km zaczal zwalniac a zaraz przyspieszac i tak caly czas. Nie gas jak sie zatrzymalem tylko podczas jazdy zwalnial i przyspieszal. Dzieki z gory za pomoc :)
opisz bardziej to moze byc gaznil, zaplon..
jedzie po uruchomieniu z max 2km normalnie pozniej zaczyna zwalniac i zaraz przyspieszac i tak caly czas. jak stane to nie gasnie tylko normalnie trzyma obroty
2km/h? nagraj filmik
ok
swieca po rozgrzaniu dostaje waryjacji na kompresji- lub - to malo prawdopodobne cos z doplywem wiekszej ilosci paliwa potrzebnej do wiekszych obrotowobrotow (moze byc przytkany kanal gdzy ssanie sie wylaczy)
zakladam ze filtr powietrza i reszta ok
Miałem podobny problem. Wyczyściłem filtr powietrza i było dobrze. Pozdrawiam.
Reebok61 napisał:
Miałem podobny problem. Wyczyściłem filtr powietrza i było dobrze. Pozdrawiam.
To musiałeś mieć jakiś extra brudny filtr
Właśnie o to chodzi, że nie... musiało się coś tam dostać.
Moze dostaje lewego powietrza.. albo przewody paliwowe zaje**** tak jak było u mnie ostatnio..
Albo fajka mu pierd**** i ma wtedy przebicie na świecy , ja miałem tak że fajka mi jeb** i wtedy jakoś śmiesznie bo rozpędzałem się do 45km/h było dobrze dodałem gazu na liczniku wbiło 50 i zaczął przerywać zwalniać ,a gdy się zatrzymałem to słyszałem jak na wolnych obrotach tak przerywał .
Wypieprzyłem fajkę zrobiłem na druta , przejechałem 24 km po nową fajkę i działa maszyna :D
po uruchomieniu skutera dodajac gaz maksymalnie nie ma sily ruszyc z miejsca musze sie odephnac nogami predkosc maksymalna to 20km podczas jazdy szarpir przerywa i zwalnia zero przyspieszenia z odpowietrznika gdzie znajduje sie wezyk do powietrza leci woda nie wiem czemu?
prosze o pomoc
a znasz się na tym i warto się produkować czy i tak zawleczesz go do mechanika?
- z którego odpowietrznika???
- jaki to skuter albo jaki silnik??
- jakiś przebieg? stan techniczny? jakiś przegląd kiedyś miał?