Witam, mam pewien problem, kupiłem niedawno(hmm z miesiąc) cylinder 60 cm, założyłem go, i skuter chodził dosc mizernie, tzn. miał muła i nie wkrecał się na wyższe obroty podczas jazdy(na nóżkach na lajcie), kilka dni puzniej kolega wyszedł z pomysłem skrócenia tulejki, dla zwiekszenia zrywnosci, lecz skró(tu ma byc u otwarte czy zamkniete xD)cił to szlifierką, a nie na tokarce jak się powinno… co przyniosło negatywne efekty i skuter ruszał z niskich obrotów przy czym nie miał mocy(ale wkrecał się tak samo na te niskie obroty:6000)ruszał z jakichs 2500/3000 obrotów, wpadlismy na pomysł wyjęcia trzech rolek, skuter trochę zyskał na przyspieszeniu, obroty wkrecały się na jakieś 6500 ale skuter jechał tyle samo, i startował z niskich obrotów… za kilka dni odwiozłem skuter do serwisu na przegląd(na przeglądzie regulują gaźnik?? mam nadzieje ze tak ;P)i do zrobienia cos z tym brakiem mocy… okazało się ze ta tuleja powodowała taką małą moc, gosciu wymienił wariator i było tak: skuter ruszał z wmiare normalnych obrotów(4500/5000), rozpędzał się w miare żwawiej, ale nadal nie wchodził na wyżej niż 6000 obrotów pojechałem do serwisanta, ale on powiedział że nie jest pewny co to moze byc, mozliwe ze filter daje za mało powietrza… sprawdźilismy tez moduł, założylismy jakis z hondy odblokowany, na module hondy skuter żwawiej ruszał ale nie wiem czy wkrecił się nawet na 6500 obrotów ale nie miałem jak go sprawdzić dokładniej bo wokół serwisu jezdziło pełno aut i było błoto ;]… tamtego modułu nie kupiłem no bo daje to dodatkowe 100 zł kosztów, mysle nad kupnem tego niby sportowego z allegro za chyba 45 czy 55 zł… tylko teraz czy na pewno jest to przez moduł?? czy moze przez ten filtr?? a może gosciu źle gaźnik wyregulował??? dodam że na nowym cylku mam zrobione jakieś 300 km(i do tego momentu docierałem go prawidłowo tzn. jakieś 35-42 km/h). Prosze o pomoc bo nie wiem czy kupić ten moduł i czy da on cos zeczywiscie… ten cylinder 60ccm jest zwykły polecony przez tego goscia z serwisu.
Aha i podobno w tym wario są lżejsze rolki, przynajmniej tak serwisant powiedział…
po co wymieniałeś wario skoro wystarczylo tylko tulejke to jest 4 czy 2t moze on poprostu większych obrotów nie wykreci bo cylinder jakich made in czajna i to jest powodem a jak nie to gaźnik jakis lipny
Serwisant mi powiedział że nie sprzedają na hurtowniach tulejek samych i kupił cały wario, ten skuter jest to 2t hmm cylinder powinien wyzsze obroty wyciągac bo na nóżkach idzie na duzo więcej, a gaźnik czemu lipny ??
no źle przepuszcza paliwo czy cos takiego a sprawdź sprzęgło bo moze nie ma siły ciągnąc i dlatemu na nózkach wieksze obroty złapie niz normalnie
hmm a jak to sprzęgło sprawdźic??? cos z sprężynkami czy coś?