Skuter problem - gaźnik

Witam
posiadam skuter Romet deluxe 1
Wiadomo zwykly chinol
posiadam go juz rok
ale nie wazne przechodze do rzeczy
Pare godzin temu postanowiłem ze zajrze „co w gazniku piszczy ” :grinning: Krotko mowiaz odkreciłem górny dekielek od gaznika, aby sprawdzic stan iglicy oraz jak jest ustawiona… Było wszystko wporzadku do chwili gdy probowalem ja wlozyc spowrotem. Przez przypadek nie trafiłem do dziury w którym ona siedziala, nadusilem mocniej i wygieła mi sie ta igła….naprostowalem i wlozylem na miejsce Od tej pory , po wlaczeniu skutera i po dodaniu gaza na full manetke i nie dosc ze nie chce praktycznie ruszyc to ciezko jest mu jechac wiecej niz 20-30 km/h

nie naprostowałes dokładnie i zatyka kanalik, kup prostą iglice i składaj delikatniej

Zanim kupisz iglice to wcześniej dobrze załóż dekielek tak aby membrana była schowana. Też tak miałem i za 4 razem siadła jak należy. Musisz przycisnąć dekielek i poruszać nim delikatnie będziesz czuć że się układa wtedy zakręcaj.

najpierw się wkłada iglicę a nie bawi w “poruszanie dekielka i poczekanie aż się samo włoży, bo się nie włoży.”
membranę powinno się mieć wyjętą do góry(od środka) gdy iglica jest trafiona w “dziurkę” dzięki temu membrana łatwiej wchodzi w rowki po czym się ją przyciska i wpada do środka, dopiero potem zakłada się dekielek jak wszystko inne leży w miejscu w którym powinno

Ja to pisałem z myślą że już jest wszystko na miejscu a nie opisywałem kolejności składania części gaźnika. Jak membranę ma źle ułożoną to właśnie nie pojedzie więcej niż 20 km/h ja sam podchodziłem 4 razy do tego aż w końcu siadła jak należy.