Witam
Skuter to kingway swift 4T ( tak tak, juz na sama mysl ze to chinczyk robi się nie dobrze ale to nie moj wybor ;p ).
Mam problem poniewaz gdy startuje ( manetka przekrecona na 70% badz więcej ) to wowczas skuter muli tak od 5-10. Na obrotomierzu obroty pokazuje jakby mial normalnie jechac czyli na starcie między 6 a 6,5 (x 1000) lecz jedzie tak do 5km/h, troszkę zwalnia mimo ze manetke trzymam przekrecona w miejscu i pozniej jak dojdzie do 10-15km/h to juz normalnie leci. v-max się nie zmieńil, jednak jak jade 70 (licznikowe 75, obroty na 6,5 - 7 ) i odpuszcze gaz i zaraz spowrotem dodam to rowniez czasami wystepuje takie drobne dlawienie, wczesniej tak nie bylo. Aby unikac tego mulenia odpuszczam manetke i dodaje gazu, robie tak caly czas dopoki rozpedzi się do 15-20 km/h. Dodam ze jak startuje gwaltownie to w przekładni cos piszczy, raczej pasek ale glowy uciac niedam. A piszczy raczej od palenia gumy ( dac bratu skuter… ) a jak startuje powoli to nic nie piszczy.
Chcialbym tez dodac ze jakos tydzien temu jechalem ok 60 - 65 km/h i nagle mi zgasl i nie chcial zapalic. po chwili doszedlem ze fajka swiecy wypadla, dlaczegoś to tego nie wiedza nawet najstarsi gorale ;/. skuter ma przejechane 1200km.
Ma ktos jakieś pomysly?
i proszę o nie pisanie postow typu chinol to tylko na zlom lub kup sobie roxa, srke itp itd poniewaz gdyby mnie bylo stac na porzadnego roxa badz srke to z pewnoscia kupilbym sende
Pozdrawiam
Dokładnie też tak mam myślę że to przez zawory które ma 4t, ale nie jestem pewny czy to przez to. Ja tak miałem ale gdy zmieńiłem sprężynki sprzęgła to te “mulenie” się zmniejszyło ale dalej jest.
gdyby bylo cos z zaworami to skuter moglby mieć gorsza kompresje ??
bo jezeli tak to odpada ta opcja poniewaz kompresja
jest niby dobra.
to się stalo tak samo z siebie ;/
Możesz sprawdźić ten pasek czy nie jest poszczępiony, sprawdź też iskrę bo ta fajka może być lekko felerna i prąd nie do końca dobrze płynie.
skuter stracił na prędkości ok 10km/h przy czym obroty spadły o 500-1000.
Czy to możliwe że ślizga się pasek ? badz jest zapchany gaźnik??
moze tez cos ze swieca moze byc? nie chodzi mi o odp, typu ‘tak to na pewno pasek’ tylko czy przez te rzeczy moze się tak dziac ?
pozdrawiam