czesc mam skutera MAGNUS SOLATIO wczoraj rano jechalem z pracy i jechal 45km/h zatrzymaly mnie swiatla i jak ruszalem zaczol sie molic i jechal 15km/h ale szybko mu przeszlo i znow jechal normalnie zatrzymalem sie na nastepnych swiatlach ruszam normalnie ale skuter jedzie tylko 15km/h i ztaka predkoscia musialem jechac bo tak jakby cos go blokowalo puszcze manetke z gazu i znow podkrece to szarpnie jak by chcial jechac normalnie ale niestety zaraz go cos zatrzymuje i jedzie tylko 15km/h,gaznik jest przeczyszczony paliwo dochodzi ma nowy cylinder i tlok kompresje ma mocna,jesli ktos wie co moglo sie stac prosze o pomoc.
Skoro gaźnik czysty, to jeszcze filtry i przewody.A potem hmm zawory pewnie też dobre, skoro nowy cyl, to obczaj elektrykę.
zawory sa dobre ale dzieki sprawdze elektryke,a moze to wina jakiegos modolu?
Tak, może być to moduł zapłonowy, ale na początek zobacz świecę i cewkę zapłonową, a moduł najlepiej pożycz od kogoś znajomego :D
ok dzieki za rade sprawdze to napisze czy sie udalo
Ja bym sprawdził jeszcze membranę w gaźniku.Miałem pękniętą to nie chciał za specjalnie jechać po wymianie nie ten skuter!