Skuter nie pali

Pewnego dnia chciałem pojeździć skuterem. Poszedłem go zapalić i odpaliłem go z wielkim trudem, następnie ruszyłem i po około 10 metrach coś go przymuliło i zgasł od tej pory nie mogę go zapalić. Nie mam już więcej pomysłów co może mu dolegać. Czyściłem gaźnik, zmieniałem świecę, ustawiałem zawory, rozrząd także i nadal nic ani nie załapie nawet na sekundę. Pomocy!

jak ci pomóc chłopie?

Nie wiem co jeszcze mogę zrobić przy tym skuterze aby zapalił dodam jeszcze że to silnik 4t

możesz zacząc od tego ze napiszesz jaki to skuter i jaki to silnik - skoro piszesz o zaworach to wnioskuje że 4T.. ale to troche mało.
Jaki przebieg, ile stał, czy iskra jest? świeca zalana czy sucha, stan filtra powietrza, stan kranika podciśnieniowego, czy zalewa gaźnik i paliwo płynie przewodami, czy jesteś pewien że na 100% poprawnie umiesz wyregulować zawory? czy mierzyłeś kompresje?

Jest to skuter kymco zx, ale silnik był przekładany i mam teraz silnik 4t 139qmb o pojemności 70 centymetrów sześciennych. Skuter ma przejechanie 8000 km, stał może 2dni, iskra uboga ale jest. Świecę zalewa dopiero po dłuższym kopaniu. Filtr powietrza czyściłem, paliwo dochodzi przewodami, gaźnika nie zalewa. Zawory wyregulowane na 100% dobrze. Mierzyłem kompresję jest doba.

ile ma tej kompresji?

9 bary

stestuj na samostarcie - zobczysz czy to nii problem z dostawą paliwa. wtedy gaźnik do czyszczeia i regulacji

Gaźnik był regulowany i oczyszczony, a nawet jak wleję paliwo pod świecę to i tak nie zapali.

ja w to wlewanie paliwa pod świecę to tak średnio wierze - wole samostart.
Ale skoro masz kompresje, paliwo dociera (załóżmy że w odpowiedniej ilości) i masz iskre - no to albo ta iskra jest za słaba albo nie jest w tej chwili co potrzeba.

Samostart jak to się robi?

kupuje sie i sie psika we wlot do filtra powietrza.
tym sie rózni od lakieru do włosów że nie niszczy gąbki filtra i często ma własciwości smarująca - jak mieszanka w 2T

Jutro sprawdzę.

Skuter na samostarcie także nie zapali kupiłem samostart k2

Gaźnik,moduł,cewka wn,jedno z tych trzech.

Dodam jeszcze że w pewnym momencie obracania kołem magnetycznym lub kopania jest bardzo duży opór.

Hey Luki.
Twoj problem podobny do mojego.
Czy rozwiazales swoj z odpalaniem?
Pozdrawiam.