witam dzisiaj po 20 minutowej jeździe zgasiłem skuter i po 5 minetach chciałem zapali go ponownie lecz… on się nie dać :-x … kiedyś wykręciłem rozrusznik tak więc muszę zapalać z kopki, próbowałem , próbowałem i nic ;/ postanowiłem że poczekam aż skuter ‘odpocznie’ i wtedy popróbuję na nowo, lecz znowu kiszka tylko że tym razem jak kopałem to na 10 kopnięć , ok 4 razy coś tłumik głośno 'strzelał" i nie wiem o co kaman ;/ czy może to być sprawa zapchanego, zalanego lub źle wyregulowanego gaźnika? i nie mówcie że to coś z silnikiem bo się chyba zastrzelę :567: … pozdrówki
Strzelanie z tłumika spowodowane jest: - gdy nie podłączysz masy do bloku silnika - gdy simeringi przepuszczają… Odkręć wario i zobacz czy nie przepuszcza simering, a jeśli masz ścigacz magneta to sprawdź też drugi.
Tłumik strzela wtedy jak olej z mieszanki nie dopala się w komorze tylko juz w wydechu i to on strzela :lol:
[ Dodano: 2008-07-14, 22:46 ]
Czyli regulacja się kłania
:lol: nie no tekst miesiąca :P strzela z tłumika, równierz kiedy jest zapchany tłumik. Tak było w moim przypadku. Skuter przez zimę stał raz w ciepłym i suchym pomieszczeniu a raz w zimnym i wilgotnym :P tłumik się zapchał i równierz strzelało z tłumika :)rossoneri napisał:
i po 5 minetach
minutach*
CZARNA MAGIA :mrgreen: :oops: ale postaram się to sprawdźić… u mechanikaOdkręć wario i zobacz czy nie przepuszcza simering, a jeśli masz ścigacz magneta to sprawdź też drugi.
A co simering moze przepuszczac za wariem? Skoro tłumik strzela czyli do tłumika idzie a jedyna droga do tłumika jest od cylindra.
najpierw przeczyść tłumik, jeśli nie pomoże to masz coś w cylku ![]()
przeczyścił tłumik? eee… a jaką o.O :oops: :-/ hmm… ale mogło się to tak stać OD TAK SOBIE ? skoro skuter wcześniej bez problemu odpalać i jeździć w czwartek odstawiam do serwisu … i zobaczymy co to będzie ;/
Mowie ci ze to regulacja, wiem bo sam tak miałem - za duzo oleju za mało wachy i olej się nie spala? tam gdzie powinien
odkręcasz tłumik zatykasz wylot
z drugiej strony wsypujesz kreta w granulkach, wlewasz ciepłą wodę i zostawiasz na jakąś godzinke potem wylewasz to gdzieś
i przelewasz przez tłumik kilka krotnie wrzącą wodę
najlepiej przelewał tą wodą dopuki nie zacznie wylatywał w miarę czysta ![]()
a puźniej wszystko jest wyżarte łącznie z watą i trzeba wymienić tłumik. Ja tak cie nie proponuje robić mi też strzela zapewne jest to regulacja lecz nie umiem samodzielnie wyregulować i będe musiał zawieś do serwisu.
Wykręć świece, pewnie jest cała zalana, i sprawdź czy w ogole jest iskra.
mateuszpiatek, przy seryjnym tłumiku nic nie jest wyżarte
przy sportowym wymontujesz sillencer i będzie dobrze ![]()
@Regis no właśnie, wpadłem na ten pomysł :mrgreen: wszystko zobaczyłem a teraz podzielę się wrażeniami z wami
otóż świeca była sucha i iskry nie było :-o ( aby sprawdzić , przyłożyłem koniec świecy do masy skutera i kopałem, kopałem, kopałem i nic :-/ ) RĘCE MI OPADAJĄ bowiem dzisiaj podczas kopania tłumik już nie strzelał !!! jednak zauważyłem że coś jest nie tak z elektryką. Gdy przekręcam kluczyk to dziala tylko : kontrolka oleju i kierunkowskazów, kierunki, światło STOP ( po naciągnięciu hamulca )natomiast światła długie i ich kontrolka oraz podświetlenie licznika nie dają oznak życia :-x … sam już niewiem co jest grane. :573: :?: :?: :?: :?: :help:
Sprawdz bezpieczniki ;p
bezpieczniki sprawdzałem i wszystko ok tylko martwi mnie jeden kabelek od tego gówienka w którym jest bezpiecznik - jest troszkę ‘oberwany’ i muszę zakleić go taśmą izolacyjną… ale czy to pomoże? nie sądzę :-?
Spokojnie ^-^ u mnie światła, podświetlenie i kontrolka świateł długich działają dopiero jak odpalę silnik :))rossoneri napisał:
natomiast światła długie i ich kontrolka oraz podświetlenie licznika nie dają oznak życia :-x ... sam już niewiem co jest grane. :573: :?: :?: :?: :?: :help:
światła i podświetlenie licznika są podłączone pod prądnice
ona zaczyna chodzić dopiero jak odpalisz silnik ![]()