Skuter nie odpala.. ;/

Witam mam skuter Wilga 50 4T. I niestety nie odpala wgl się nie odzywa...eh..;/. Co może byc przyczyna wszystkiego juz próbowałem.

mam problem moj skuter nie byl odpalany przez miesiac w te najgorsze mrozy i teraz nie chce odpalic wogole skuter zipp smart

Sprawdźcie czy jest iskra - potem starajcie się sprawdzić czy silnik dostaje paliwo. marty62 czy spuściłeś paliwo z gaźnika przed nadejściem największych mrozów? Mogło Ci paliwo zamarznąć w gaźniku (jak jest gorszej jakości) i uszkodzić membranę przez co nie dostaje paliwa. Zapewne z rozrusznika nie zapalą dlatego musicie trochę się pobawić z kopką - po kilku minutach powinny zapalić o ile mróz nie uszkodził układu zasilania. Ja miałem kiedyś Rometa, gdy jechałem w temperaturze poniżej -10 stopni to zamarzło paliwo w jakimś kanale gaźnika - nie dało się go później odpalić aż do roztopów.

Chyba swój przepale bo już stoi od listopada.....:(

A ja tam swoim codziennie jeżdżę.;D dzisiaj kulig robiłem. Odpala za pierwszym kopnięciem.

mój skuterek stał od listopada i wczoraj próbowałem go odpalic ale linka gazu zamarzła a z kopki tez sie nie udało i wszystko w środku nie chce sie krecic a kopka powolutku odbija do góry ,olej pewnie tez zgestniał w rezultacie dałem sobie spokój i czekam do wiosny zeby wystawić go na słoneczko co by odmarzł.

a bakterię wyjmowałeś na mrozy, żeby się grzała w ciepełku? bo może siły nie ma ;) ?