Skuter nie odpala

Siema,

Wymieniłem cylinder i tłok. Zalałem bak mieszanką, i zacząłem delikatnie kopać kopką by zaciągnął paliwa. Po pierwszym kopnięciu odpalił ale miał niskie obroty i zgasł więc podkręciłem obroty. Później miał za wysokie to go gasiłem żeby nie kręcił szybko nowym tłokiem. Po kilku próbach regulacji przestał odpalać. W czym może być problem. Skuter Gilera Stalker, gaźnik dellorto 17.5, cylinder Airsal 70.

wymieniłes cylinder jak na jaki?

Cylinder Airsal sport 70cc

przeczytaj pytanie jeszcze raz

Nie rozumie o co ci chodzi. Kupiłem kit Airsal 70cc wszystko dobrze założone. Próbowałem dać strzykawka paliwo pod świece i na chwilę odpalił. Na jakieś 2 sekundy. Jak dłużej postoi też odpali na jakąś 1 sekundę. Może to być wina kranika podciśnieniowego? Z grubszego wężyka paliwo dochodzi do gaźnika a z tego cieńszego mam wrażenie że nie dochodzi.

jaki cylinder miałeś a jaki wsadziłes?
jeżeli zmieniłes pojemność to robiłeś tez zmiany w gaźniku?

O czym mówisz? O przewodach z kranika podciśnieniowego? Grubszy przewód to paliwo, cieńszy podciśnienie. Paliwo ma płynąć jak zrobisz podciśnienie.

Poprzednio był to ten sam zestaw lecz się zatarł. Prawdopodobnie przez olej. Mógł go za mało dostawać. Nie było wcześniej problemu z brakiem paliwa w komorze, palił normalnie. Może miał niskie obroty i trzeba było cały czas kręcić manetka żeby nie zgasł ale palił normalnie.

Większa pojemność=większa dysza w gaźniku inaczej spuchnie i kaput