Skuter nie odpala

Witam
Baotian bt49qt 2
Od paru dni zaczął słabo odpalać, podobne problemy miałem jakiś miesiąc temu ale wymieniłem bendix i było ok. Załączam filmik na YouTube jak to wygląda.
https://youtu.be/AsTFbP0iifY

Po pierwsze bendix uszkodzony, po drugie prawdopodobnie akumulator do wymiany bo ledwie kręci

wczoraj go wyciągałem i wg mnie działa dobrze ale fakt, fachowcem nie jestem, tylko dziwne że w miesiąc się zepsuł. Co do akumulatora to jest ok, wiadomo że jak kręcisz przez parę minut bez reakcji to się trochę rozładowuje.

Skoro zepsuł Ci się kolejny bendix to poszukaj przyczyny a nie tylko leczysz objawy :slight_smile:

hmm, nie chciałbym aby zabrzmiało to nieładnie ale jak myślisz, dlaczego tu napisałem z prośbą o pomoc?

ale pomoc przez internet polega na nakierowaniu cię na rozwiązania które musisz SAM sprawdzić. Nie ma możliwości zdalnego zdiagnozowania mechanicznej usterki ktora nie jest tak oczywista jak wielka dziura w silniku.
Nikt przez internet nie sprawdzi luzu lub oporów z jakimi współpracują części.
Ty dajesz jakiś opis a ludzie na tej podstawie usiłują wymyślić co to może być.

nie potrzebuję pouczania ani cudów w postaci konkretnej diagnozy bo wiem,że to jest niemożliwe. Napisałem konkretnie o co mi chodzi, napisałem, że bendix wymieniałem niedawno, skoro twierdzicie że to ponownie bendix (chociaż wczoraj go oglądałem i wydawał mi się ok), kupię nowy ale dlaczego tak szybko się zniszczył?
nikogo nie chcę obrażać ale jestem totalnym amatorem a teksty typu "Skoro zepsuł Ci się kolejny bendix to poszukaj przyczyny a nie tylko leczysz objawy :slightly_smiling_face: " są totalnie zbędne

tylko widzisz skoro jak twierdzisz sam “jesteś amatorem” to do zwykłej usterki części (jakiejś) dochodzi jeszcze zły montaż. Nikt nie wie jak zamontowałeś, z jakim luzem, na jakim smarowaniu.
Opis części że “wydają się ok” (wg amatora) nie zachęca żeby w to wierzyć.
Bo wychodzi że wszystko masz ok i wydaje się ok tylko nie działa.
Wychodzi z filmu że co kilka razy bendix ci nie zazębia o wieniec na przeciwtalerzu. Może jest zwalony, może rozrusznik startuje zbyt mało energicznie a może coś jest nie spasowane.

A to że nawet jak kręci to nie odpala to zupełnie inny problem. A powodów może być cała lista

i o Tą całą listę mi chodzi, wcześniej miałem inny problem i rzeczywiście ktoś napisał mi listę co mam sprawdzić, co potrafiłem to sprawdziłem i działa, mechanik też wczoraj stwierdził, że to nie rozrusznik ale dalej nie chciał pociągnąć tematu bo byłem u niego w całkiem innym celu a niestety nie zajmie się tym bo nie naprawia skuterów.
Może akumulator rzeczywiście jest już za słaby i nie daje rady tego rozruszać?