Skuter Nie Odpala :(

Siemka, Mój Skuter chińczyk Router przestał odpalać gdy chciałem jechać na CPN zatankować go do full, odpalił ale bardzo ciężko, ale dojechałem te 7 km, z powrotem tez nie chciał odpalić i już pod górkę jechał ledwo co 30 na godzinę, i jak go zostawiłem by odpoczął to już nie odpalił, i tu się zaczyna, wymieniłem najpierw świecę, fajkę i cewkę, nic dalej nie odpala, potem rozebrałem cylinder zobaczyłem ze tłok jest z jednej strony porysowany jak i cylinder, ale kupiłem nowy tłok i wsadziłem, chciał jak by odpalić a nie mógł, więc kupiłem Cylinder i tłok nowy do tego uszczelniacze od zaworów, założyłem cylinder z tłokiem, zrobiłem uszczelniacze na 1000% dobrze jest wszystko, i nie odpala, dodam ze wymieniałem tez STATOR (iskrownik) i dalej cisza, jejku nie wiem co z nim już robić, kupiłem nowy gaźnik, i teraz paliwo dochodzi ładnie pięknie, ale nie odpalał dalej, więc wymieniłem Nowy STATOR na Stary, i coś zaczyna łapać ale z cylindra strzela ogniem, nie wiem co może być poradzicie coś ? :slight_smile: Będę wdzięczny :slight_smile:

przestawiłes rozrząd o 180 stopni? wszystkie kliny na wale masz, zawory docierałeś? luzy zaworowe poprawne i poprawnie wyregulowane? kompresje mierzyłeś? na samostarcie startuje bez kłopotu?

tak rozrząd jest okej, kliny są na pewno, zawory docierałem, pastą zaworową.
luzy ustawione tak jak powinny być, kompresji nie mierzyłem ale jest na pewno bo jest nowy cylek i tłok, i czuć kompresję, on w ogóle nie chce odpalić ;(
muszę go pokopać i tak nie odpali.
coś strzela z cylindra (jest bez tłumika)
dodam ze ma 4075 KM tylko.

nie, kompresja nie jest na pewno a mierzenie jej palcem to słaby pomysł.to że coś jest nowe nie świadczy że od razu jest super.
skoro jest paliwo, jest iskra i jest kompresja to powinien zapalić.
czegoś jednak nie ma

nie wiem czy nie zaryzykować z modułem, on tak jak by chciał odpalić a nie może załapać.
kompresja jest bo ciężko się kopie, TYLKO CZEGO NIE MA :frowning:

a czy gaźnik który kupiłeś ma taką sama średnice gardzieli i dysze główną jak ten poprzedni?

tak