Mam problem mam chiński skuter 4t. Cylinder 100 cm3 . Wczoraj normalnie nim jeździłem. A tu nagle dzisiaj wstaje chciałem jechać i bumm odpalić niechce. Patrze na poziom oleju i go wcale nie było. Czy wlanie olej sprawi że on odpali czy nic to nie da ? (Paliwo jest:)
Wczoraj olej był? Jaki przebieg na tym cylindrze? Kompresja jest?
Właśnie wczoraj nie sprawdzałem oleju :) Przebiegu nwm bo licznik sie zepsuł .
Kopka chodzi z oporem ? Według mnie puściły pierścienie. Ale to tylko moje zdanie. Niech inni też się wypowiedzą :)
skoro nie było pod nim plamy to olej wyciekł wcześniej. skoro wyciekł wcześniej a normalnie jeździłeś to znaczy ze jeździłes bez oleju.
A skoro istnieje szansa że jeździłeś bez oleju to zajechałeś silnik ( przytarcie cylindra, łożyska wału, wałek rozrządu i co tam sobie jeszcze wymyślisz z rzeczy które smarowane być powinny a nie były).
kopniakiem sie lekko kręci czy stawia opór?
Jak jezdziłem przez te 3 ostatnie dni to na kopke ciężko odpalał. A ile za naprawe takiego czegoś zapłace ? (około)
rozłożysz to sie dowiesz ile zapłacisz.Oo 80zł za cylinder do 800 za nowy silnik + robota
Jak nowy silnik to sie nie opłaca go naprawiać :)
Wombat nastraszyłeś chłopaka :D aż odechciało mu się naprawy :D w najgorszym przypadku do wymiany będziesz miał: cylinder, tłok, pierścienie, głowice, wał korbowy, wałek rozrządu. Chyba tylko lub aż tyle :D Dolicz jeszcze koszt robocizny, chyba, że sam sobie z tym poradzisz :)
ta... generalny remont silnika w Motorlandzie to 700zł +części :). Sama wymiana głowicy to 250.
Strasznie wysokie ceny :O u mnie w mieście remont wyniósłby max 500 zł + koszt robocizny.