skuter nie odpala

tylko że ja nie mam zapasowej :D widze że musze oddać go do mechanika ale i tak narazie nie mam kasy O JEZU :d NIE WIEM CO ROBIĆ

to sprawdź na tej ( iskra ma być porządna ) a przy okazji jak ją wykręcisz to zobacz jaka jest - czarna mokra czy sucha - tak jak kolega pisał

czarna mokra

to masz brak iskry

jedyne co teraz jeszcze możesz spróbować to weź kabel wysokiego napięcia razem z fajką do domu na noc by wysuszyć , jak to nie pomoże to cewka albo moduł ci padł

Współczuję Ci nerwów,miałem to samo,aby go odpalać,na początku trzeba go kopać 40 razy potem starter(gaz do połowy manetki) parę razy i znowu to samo,kopiemy,na początku zapalił mi za trzecim cyklem,tak miałem przez kilka dni.Teraz już pali normalnie.
Nic nie regulowałem,nic nie przeczyszczałem.
Kosztowało mnie to na początku dużo nerwów,ale teraz jest ok..
Nie wiem co tam kręciłeś,jak to nie pomoże to tylko serwis..

u mnie po myjni był taki efekt // wziołem karcher i ogień , po umyciu zapalił i za chwilę buuuuuuuuuuu , to go na bok i sprawdzanie bo co jakieś 5 min. zaś zapalił i buuuuuuuuuuuu , świeca mokra a iskra była ( dlatego nie zatrybiłem o co kaman ) - ( tylko że była słaba ), w końcu odpiołem kostkę z bocznej stopki - próba iiiiiiiiiiiiii od strzału zapalił , podobnie było jak kabel wysokiego napięcia zamókł .

skuterek1997 napisał:

jak ja niem mam mieszanki bo to 4t leje tylko czystą :D

Mieszanka paliwo-powietrze jest w każdym, nieważne czy 2t czy 4t.(Twój komentarz jest pod tym o regulacji gaźnika, więc zgaduję, że myślisz, że śrubka od mieszanki, to śrubka od oleju...)

Pozdrawiam

Witam dzisiaj spróbowałem odpalić go na popych po chwili jak gazowałem manetką odpalił ale był bardzo słaby żeby nie zgasł musiałem cały czas gazować poczekałem z 3 minuty i go zgasiłem więc zakręciłem z powrotem dekiel i już nie odpalił wię cie wiem co może być nie tak pomocy !!!