Skuter nie odpala z KOPNIAKA

Po wymianie cylindra jak i tłoku skuter nie chce odpalić z kopki, próbowałem wiertarką I odpala bez problemu, co może być przyczyną?

nawet ci sie nie chciało niechlujnie napisanego tytułu tematu poprawić.
Przyczyną może być to że kompresja jest za niska na tym zestawie lub równie niechlujnie jak napisałes temat to poskładałes silnik

Jaki zestaw założyłeś, jaki skuter ? Czy założyłeś taką "powyginaną blaszkę pod dolny pierścień na tłoku ?

Pisane na szybko, na kolanie
Skuter yamaha neos 2t 2005r
Cylinder 50cc oryginalny
Kompresja jest dobra
Tej blaszki nie zakładałem ponieważ sprzedawca w sklepie powiedział iż to konieczne nie jest.

kompresja jest dobra - kocham to.
Nie masz bladego pojęcia jaką masz kompresje

Cylinder “oryginalny” tzn że oryginalny Yamahy za 1200zł cz taki oryginalny z allegro za 80? czy taki oryginalny ale po szlifie?

Cylinder za 250€ więc raczej dobry kompresja została mierzona miernikiem

i jaka była?
ile tą wiertaką musisz kręcić żeby zapalił?

Od 4 do 4,5 Bara
Wiartarka kręcę kilka sekund I odpala

jak masz 4,5 bara kompresje to to jest złom.
Poniżej 9 bym sie bardzo martwił. Poniżej 7 wymieniał cylinder. 4,5 to jakiś dramat.
11-15 by było ok.

I ty twierdzisz że 4,5 bar to dobra kompresja? Na jakiej podstawie?

Rozbierz ten cylinder i sprawdź jakich szkód narobiłeś przy montażu. Albo masz gdzieś przedmuchy bo źle poskręcałeś albo uszkodziłeś tłok lub cylinder lub pierścienie. Ja w Chińskim cylku mam 12,5 Bar a i tak uważam, że źle dotarłem.

I jeszcze jedno, skoro producent dodaje “taką blaszkę” to nie dodaje jej po to by sprzedawca powiedział, że nie potrzeba tylko dlatego, że ma być zamontowana. Kompresję mierzyłeś na zimnym czy ciepłym silniku ?