skuter nie jezdzi (zipp tops)

mam skuter chinski zipp tops(tosamo co coliber vilga itp) skuter ma nowy cylinder 60 ccm na standard glowicy odpalil jezdzilem zzrobilem 2 kim przyszlem na 2 dzien i nie odpala wiec rozebralem silnk zawory i rozzad ustawilem potem dalej nie palil zalewalo go wiecc pogzebalem w gazniku krecileeem srobka od mieszanki wyczyscilem gaznik skuter nie palil nowa swieca odpalil odrazu
9stara swieca byla czarna+osad i bardzo mokra ....skuter chodzi po dodaniu gazu nie wkreca sie na obroty:psika z gaznika z wydecchu dymi dosyc mocno strzela ogniem ........ po boku w kolanku gaznika jet rurka jak ja odpinam dziala skuteer gdy ją zaloze gasnine:/(jak go odpalilem kombinowalem przy stanie gaznika na iglicy srobka mieszanki i nic swiece wyciogalem kilka razy a kazdym razem czarna jak wegiel i mokra

czy muglby mi ktos doradzic pomuc?

Może sprawdz pompke paliwową pna jest pod zbiornikiem paliwa :)

Objawy wskazują na niewyregulowany (uszkodzony) gażnik, lub problem z dopływem powietrza do gażnika (mniej prawdopodobne). Podawane jest za dużo paliwa. Odpięcie rurki (zakładam że od pompki) powoduje zasysanie dodatkowego powietrza i polepsza skład mieszanki.