Witam, szukam nowego skutera do 6000 zł. Wymagania:
-2 osobowy
-50 cm3
-max 11 kW
-Stosunek mocy do masy własnej nieprzekraczający 0,1 kW/kg
Będę nim jeździł ja posiadając prawko a1 i moja mama która ma kat b
skutery 50cm nie mają max 11kW tylko około 2kW max i są zablokowane do 45km/h.
A prawko A2 jest 35kW i stosunku mocy do masy który wszyscy znamy (0,2kW/kg). Wiec może się doprecyzuj.
Wiec w tytule jest na A2, ty piszesz że masz A1 a szukasz 50cm. Kompletne zamieszanie.
Mój błąd, w temacie powinno być a1, szukam 50, a ze tak powiem parametry które podałem są maksymalnymi do prawka a1. Podsumowując szukam 50
ale A1 to 125cm. AM to 50cm
Ale posiadając a1 mogę mieć 50 Wiec w czym problem?
ale skoro i ty i mama możecie mieć 125 które jeździ lepiej, jeździ wszędzie i jeździ łatwiej z 2 osobami…itd to jaki jest sens szukać 50cm?
Podasz propozycje jednego i drugiego i zalety 125? Muszę przekonać mamę bo to ona chciała aby to była 50
chopie, napisz że masz 14-15 lat i szukasz motoroweru na AM czyli 50cm a nie cudujesz opowieści dziwnej treści
Prawda jest taka ze za kilka miechow zdaje na a1 i kupuje z mama skuter na pół
wiem. to widać od pierwszego posta. Wiec w tej kasie jakjuż zdasz to najlepsze co kupicie nowe to bedzie kymco agility 125 i nawet nie ma co szukać 50tek bo to bez sensu.
Ok dzięki za odpowiedz
Sorry ze jeszcze nie pokoje ale z tego co widzę na stronie kymco najtańsza 125 jest za 7200 czy jakoś tak
Przepraszam za mój post, ale chcę uprzedzić na początku że jest nie na temat.
Mam 21 lat, posiadam prawo jazdy kat. B. Mam zamiar zapisać się na kurs na kat. c oraz kwalifikacje wstępną przyśpieszoną na zawodowego kierowce. Jak miałem 15 lat wszedł przepis z wymianą kart motorowerowych na kat. AM. Nie wymieniłem mojej karty, ponieważ ją zgubiłem. Po kilku latach znalazłem ją. Związku z rozpoczęciem kursu na kat. c, muszę złożyć w starostwie badania lekarskie i w załączniku kserokopie mojego prawo jazdy. Moje pytanie jest następujące: Czy mogę do wniosku o numer profilu kierowcy dołączyć moją kartę motorowerową? Wiem że to nie ma sensu, ale mam taki “fetysz” żeby mieć jak najwięcej zapełnionych kategorii na odwrocie prawa jazdy Czy z racji wieku i posiadania Kat.B, mam prawo do wymiany karty motorowej na kat. AM?
Proszę serdecznie o rozwianie moich wątpliwości
nie masz.