Hej
Chce kupić sobie skuter od 1500 do max 1700 zł. Od razu zaznaczam, że zupełnie się na nich nie znam. Nigdy skutera nie miałam, nikt z moich znajomych też jakoś tego pojazdu nigdy nie zakupił. Chodzi o zwykły, najprostszy skuter do jazdy po Warszawie. Dziennie będzie robił około 15-20 km. Chodzi przede wszystkim żeby był wytrzymały. Ja ważę ważę 70 kg ale mój chłopak jest duuuży :) Około 115-120 żywej wagi. Chciałabym żeby też od czasu do czasu mógł na nim pojeździć, oczywiście w pojedynkę.
Czy moglibyście coś polecić? Nowy czy uważany, bez znaczenia.
http://tablica.pl/oferta/skuter-ferro-103-2t-nie-rieju-senda-aprilia-romet-zipp-aerox-keeway-CID5-ID31QR1.html#8debe7c102;promoted jeśli twój chłopak nie jest zbyt wysoki to to sie nada. Nie polecam dużych skuterów ponieważ często ważą po 110 120 kg a ten co podałem waży 79kg więc będzie miał zapas mocy na jazdę w dodatkowymi kg. Tym bardziej że to silnik 2t więc ma sporo więcej mocy od silników 4t.
Tego to po zatrzymaniu sobie z tyłka nie wyciągnie :)
A tak serio, kup właśnie duzy, coś w stylu Junaka 607 w 4T, zmień cylinder na 72 i spokojnie w dwie osoby możecie jeździć.
teraz to powiedziałeś silnik 4t nawet 72 ccm ma tyle mocy co fabryczny silnik 2t i jeszcze dochodzi ponad 20kg więcej wagi więc przyspieszenie będzie gorsze niż w rowerze
Mam coś podobnego do tego junaka - zipp quantum rs 2t. Dzisiaj z synem jeździliśmy po Warszawie - ja 100 kg, on 90. Szału nie było, ale młody na komfort nie narzekał, a nawet parę autobusów i ciężarówek wyprzedziliśmy
moute napisał:
teraz to powiedziałeś silnik 4t nawet 72 ccm ma tyle mocy co fabryczny silnik 2t i jeszcze dochodzi ponad 20kg więcej wagi więc przyspieszenie będzie gorsze niż w rowerze
To ma być pojazd do jazdy, a nie bicia rekordów. Miałem ciężki w 4T z 72, sam lekki nie jestem i spokojnie 75 mi jechał, na Warszawkę, w korki, z dobrym przyspieszeniem - świat i ludzie.
Nie każdy ma 14 lat i myśli jak szybko się zabić.
Zgadzam się że to nie pojazd do bicia rekordów dlatego nie polecam aeroxa bigbore lub innych cudów, tylko jeśli mieszkasz w wawie to wiesz że ludzie jeżdzą jak na wyścigach, i trzeba nieźle manewrować. A tak z innej beczki to nie mam 14 lat i nie chce się szybko zabić :)
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-skuter-romet-727-premium-10-gratis-neos-sr-aerox-CID5-ID2XTV5.html#cde4164db5
Lekki zipp parco - mogę ci moejgo za 1800 sprzedać