Skuter/motorower koniecznie do zakupu na raty

Witam.

> najważniejszy punkt: mam na koncie >1000zł, ergo mogę kupować JEDYNIE na raty (niestety)
> potrzebuję skuteru/motoroweru do 50ccm w dużym miescie na trasie 5km (mam kategorię B, do 125ccm brakuje mi niestety pół roku)
> wiem że dobry skuter/motorower to cena z przedziału 4000-5000 za nowy
> nie mogę kupić używanego dobrej marki (Aprilla, Peugeot), bo nie posiadam takiej sumy na start
> chcę kupować na raty, jednak nie wiem czy można kupić jakościowy skuter/motorower na raty

Wystarczy mi prosta odpowiedź "tak/nie" od znawcy tematu - czy
sklepy oferują dobre (konkretnie: bezproblemowe w eksploatacji) skutery/motorowery do zakupu na raty (max 350zł miesięcznie)
czy ewentualnie dać sobie spokój - odłożyć i kupić od razu motocykl lub samochód w podobnej cenie.

Za co byłbym wdzięczny? Konkretne modele które można zakupić na raty.

oczywiście że oferują. Tylko że po 350zł można spłacać 12 miesięcy lub np 50 miesięcy.. a na raty kupisz wszystko.

Kupisz bez problemu, chyba już każdy salon z nowymi oferuje raty jak na pralkę (od ręki i na miejscu). Oferują je również komisy z używanymi sprzętami, oraz salony markowe na swoje nowe, jak i te zostawione przez klientów w rozliczeniu używane sprzęty. Pamiętaj tylko, że zakup w kredycie, to obowiązkowe AC, a to oznacza, że ubezpieczenie + koszty rejestracji + jakaś blokada dodatkowa na koło (wymagana często do polisy AC) - zjedzą ci ten 1.000,- z konta. Czyli zakup raczej w pełnym kredycie...
*
Przedział 3-4K za nowy, to raczej nie za dobry, tylko taki średni z tańszych, raczej chiński. Tajwańskie zaczynają się w okolicach 5-6K, od 9-10 ruszają markowe (japońce) klepane w Chinach, Indiach i innych Bangladeszach.
*