SKuteR mi kicha

witam mam taki problem skuter kicha mi a tak dokładniej rozpedze się gdzieś tak to 40 i jak puszcze mantetke to z tłumnika kicha nie wiem jak to nazwac .Tak przez chwile myśląc domysliłem się ze to uszczelke mi wywiało z pod tłumnika (tam gdzie się go podłąncza pod cylinder(tłumnik oczywiscie)) i zeczywiscie wywiało poszedłem do sklepu i kupiłem wydałem 5 zł wracam z buta na działkę rozkreca to kolanko zdejmuje tłumnik i proboje załozyc ta uszczelke a to dupa nie chce wejść . Czytając gdzieś na jakimś forum dowiedziałem się ze są 2 rodzaje uszczelek małe i duże mała nie pasuje i duza tez nie pasuje obleciałem wszystkie sklepy ze skuterami w radomsku bo jest ich aż 3 i w kazdym to samo tylko ze cenny inne .Moze wiecie jak tu zaradzić ? bo jak sylikonem to chyba nie za bardzo bo duza temperatura ?? skrócić uszczelki się nie da probowałem ze 3 razy i nic .Nie wiem dokładnie bo to do czego jest podłonczony tłumnik to kolektror można było go załozyc ale nie zabardzo mi się usmiecha rozkrecac cylinder zdjemowac gaźnik ???Macie moze jakis pomysł ?

ja tam bym zrobił na ten silikon:P a ta uszcale to boszem jak juz…

Silikonem możesz ale do wysokich temperatur, uszczelkę zrób sam z np. z azbestu. Wytnij z czegoś byle się nie przepaliło i będzie gut. ;]

ale silikon nie da rady za duza temperatura jest przejedz se 10 km i dotknij tłumnik to na pewno nie będzie zimny moi zdaniem sylikon się roztopi

Ale jak dasz silikon do wysokich temperatur to się nie stopi. W samochodach tez się takie stosuje. ;]

[ Dodano: 18-03-2009, 11:31 ]
A jak nie to mowie zrob sobie uszczelke sam a nie będziesz kase wydawał. ;]

no macie problem :stuck_out_tongue: ja tam przy ciezarowce mam na wydechu silikon i elegansko chodzi :] (silikon jakis tam do 360 stopni chyba)

Kup silikon w normalnym sklepie motoryzacyjnym do ok 600 stopni celciusza. Cena to okolo 10zł-15zł, oklej to silikonem, przykrec i poczekaj ( na opakowaniu od silikonu napisane jest ze schnie 1h, ale radze poczekac dłużej, nawet na noc to zostaw).

sylikony się palą, na kolanku jest prawie 700 stopni. Ja mam zrobiona z azbestu i jest super ładnie się dopasowuje do krzywizny i nic nie wypala i nie wywala :smiley:

Kiedyś miałem tez 4t i tez musiałem zadziałać i silikon się trzymał !! i podejrzewam ze nowy własciel mojego starego kibelka jeszcze na tym silikonie jeździ, ja przez 3 miesiące jeździłem …

U mnie żadnej uszczelki nie ma, wszystko jest elegancio spasowane i jest good :stuck_out_tongue: