Skuter JMSTAR SG problem

Poniżej wrzucam link do filmu pracy skutera. Skuter na stopce centralnej, rozgrzany. Przypominam skuter jest na zestawie 80cc, dysza główna 95, nowy wariator,rolki 6g, nowe sprzęgło+dzwon, nowa świeca, fajka i kabel WN.
Jak widać na filmie skuter szybko łapie 6tys obrotów, później jest chwilowa przerwa i jakimś cudem wkręca się do 8 tys. Rurka zwężająca z filtra wyjęta, iglica na najniższym rowku. W jeździe jest to samo wkręca się do 6tys i do 30 km/h idzie ładnie a później do 50 schody.
Z tego co ustaliliśmy w tym temacie jest to wina złej regulacji gaźnika, a że jestem w tym temacie 4t zielony to proszę o podpowiedzi jak dobrać dysze i ustawić to dziadostwo w średnich i wysokich obrotach. Na wolnych pracuje ładnie.

https://youtube.com/shorts/dp8AvNwI0_A?feature=share

Z góry dziękuję za pomoc.

Temat zamykam, kupiłem cały drugi skuter za 200zl😁 przełożyłem silnik, skuter ładuje 80 bez zajekniecia.

Pozdrawiam.

Widzę, że specjalista od mechaniki z kolegi. Większość konsumentów też się podda i kupi coś innego/nowego. Tymczasem problem jest łatwiejszy do rozwiązania niż się wydaje ale jak się słucha swoich błędnych podszeptów zamiast kogoś kto dobrze radzi to tak jest. Dobór dyszy głównej zależy od rozmiaru gardzieli gaźnika, który określa też przepływy poszczególnych komponentów gaźnika. Gaźnik 16mm obsłuży zarówno 50cc jak i 80cc ale będzie do tego potrzebować innych dysz. Ja na 50cc przy gaźniku 16mm moretti (kopia CVK Keihin) stwierdziłem, że najlepiej współgra dysza 78. Na 72 było źle, na 75 było jako tako, na 85 też było źle a na 80 prawie dobrze. Do 80cc pewnie już 90 byłaby potrzebna przy takiej gardzieli. Im większa gardziel tym mniejsza będzie potrzebna główna dysza o ile nie zmieniamy pojemności cylindra. Śruba na boku gaźniczka jest tylko do ustawienia przepływu mieszanki na wolnych obrotach, wpływa też na wysokie bo mieszanka na wysokich obrotach leci zarówno przez dyszę wolnych jak i główną. To, że silnik nie zbiera się jak należy może być kwestią dyszy głównej więc obecna i jej zmiana na za duże - raczej była błędem. Spróbuj zejść w dół z rozmiarem dyszy i zapewne wszystko się poprawi.