Skuter jedzie tylko 55 km/h i dziwny dźwięk

@ref pomóżcie mi z tymi światłami ...

Mamy sobie może zapytaj, bo podobno jest taki włącznik... *pstryk-myk*.
*
Mama też nic o tym nie wie? Smutne. I taty też już pewnie nie masz? Moje kondolencje, ale musisz być teraz silny.

@up Po co sie udzielasz? uwazasz mnie za debila ze swiateł nie umie włączyć?

Ref

Odświeżam

Ref, pomoże ktoś co zrobić ?

mialem to samo to blokada
odetnij kabelek który jest pod przekładnia

Nie ma tam żadnego kabelka , to jest chyba blokada na wariatorze ta tulejka, da radę ją rozwalić bez odkręcania wariatora ? nie dam rady odkręcić zwykłym kluczem a na wulkanizacje czy do mechanika mam w uj daleko mieszkam na zadupiu, niestety...

to zwykła blokada, tnij kabel i z głowy, tylko sie nie rozbij gdzieś ;)

Ale jaki kabel ?! Od przekładni nie mam żadnego kabla, moduł kupiony odblokowany, z gaźnika ta śruba zdjęta, z filtra powietrza rurka wyciągnieta gaźnik wyregulowany, co dalej zrobić żeby nie było tego ebanego dzwięku przy 55 km/h ?

P.S

Ostatnio zauwazyłem że na liczniku pokazuje 45km/h (manetka na full) i zaczyna się dzwięk, przed tem pewnie też to było ale nie zauważyłem.

Help co zrobić moduł wymieniony a on nadal jedzie 55 :/

Ref

biało czerwony kabel wypnij z wtyczki od modułu[ten na rogu zewnętrznym kostka 4piny],i wymień tulejke wario bo ci sie nie da więcej rozpędzić.tu masz jak zablokować u ciebie od góry
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/077e081da182ba09.html

Co do blokowania Wariatora nie ma szans, nie pójdzie czeka mnie jakiś serwis z dobrym pneumatycznym kluczem.