to możesz spróbować zatkać tę rurkę która idzie do wydechu, czyli odpiąć i jakoś zakorkować. Jak na zakorkowanej będzie gorzej niż na otwartej to znaczy że tam w tłumiku to wyjście na tą rurkę prawdopodobnie ci się mogło czymś zatkać. Ja własnie nie wiem czy jakbym odpiął tą rurke to ją zatykać czy nie bo na tłumku po odpięciu trzeba zatkać.
Mam jeszcze pytanie. Czy wie ktos albo moglby sprawdzić czy u was przy filtrze ten wezyk ciagnie czy wydmuch uje? I tak samo przy tłumiku czy ciagnie czy wydmuch uje? Bo wydaje mi się ze z tym mogę cos mieć nie tak…
Mały edit.
…
WioR napisał:
u mnie oba wężyki zasysają powietrze
napisz jak zachowuje się skuter gdy odepniesz te rurki od filtra i od tłumika i je zatkasz.
Od filtra teraz mam jakby na stale wyjete i zatkane bo nie mam oryginalnego filtra. Ale w tym nie widzialem roznicy. Jak odepne i zatkam wezyk od tłumika skuter chodzi o wiele lepiej. A jak zatkam rurke wychodzaca od tłumika to juz trochę gorzej.
A ja mam właśnie cos inaczej bo mi ten wezyk przy tłumiku nie ciagnie tylko dmucha… :-/
wypierdol ten wężyk co idzie od tłumika do filtra i wszystko co odstaje na rurce od wydechu poupierdalaj i pozaslepiaj te dziury. a ten wężyk ma dmuchać bo to jest katalizator jak juz ktoś mówił spaliny ida tamtędy do filtra powietrza potem do gaźnika i i dalej sa spalane… i gdzieś slyszalem ze to blokada taka o_O.
Ja teraz mam zatkane oba wezyki od tego dopalacza czy co to tam w koncu jest. A przy tłumiku normalnie odkryte jest. I tak chodzi dobrze tylko glosno. Czy cos da się zrobić zeby nie bylo tak glosno? Albo w ogóle cos muszę zrobić jeszcze?
sory za wprowadzenie w błąd!! dzisiaj wieczorem odpiąłem tą rurkę jeszcze raz i ta przy tłumiku też mi dmucha żebyśmy się dobrze zrozumieli: chodzi mi o tą rurkę z gumy (z niej dmucha), a nie o tą co wystaje taki kawałek z tłumika (w sumie z niej chyba też dmucha po odpięciu). Kiedyś ją odpinałem i jakoś pamiętałem że obie zasysają no ale jednak jest inaczej, myślę że tą gumową rurkę co idzie do tłumika można odpiąć i zostawić niezaślepioną żeby mogla swobodnie wypuszczać powietrze a ta co jest przy filtrze powinna też swobodnie powietrze zasysać ale z jakiegoś czystego miejsca. Można podobno całe to wymontować (to gdzie dochodzą te dwie rurki przy silniku) tak słyszałem, no to wtedy można tez usunąć rurki
ale nie wiem czy mi się chce to wszystko rozkręcać
słyszałem też że nic to nie daje.
przemo1993 napisał:
A jak zatkam rurke wychodzaca od tłumika to juz trochę gorzej.
czyli na to wychodzi że jak zatkasz tą dziurę w tłumiku która pozostała po rurce to gorzej jestą No to masz chyba coś wydech zapchany

jeśli to 2T to nie procsiej wszystko upierdzielić i zostawic sam tłumik, filtr itp.???
Sprawdzilem tłumik i się okazalo ze byl zapchany. Teraz zrobilem tak ze ten wezyk od filtra mam odetkany a ten od tłumika normalnie tak jak powinien byc i jest wszystko ok. Wielkie dzieki za pomoc
tylko ten wężyk od filtra musisz dać w takie miejsce żeby zasysał czyste powietrze a nie gdzieś przy kole.
Wszystko ok, więc zamykam. Jacob555