Skuter jedzie prawie 30km/h mniej

to możesz spróbować zatkać tę rurkę która idzie do wydechu, czyli odpiąć i jakoś zakorkować. Jak na zakorkowanej będzie gorzej niż na otwartej to znaczy że tam w tłumiku to wyjście na tą rurkę prawdopodobnie ci się mogło czymś zatkać. Ja własnie nie wiem czy jakbym odpiął tą rurke to ją zatykać czy nie :stuck_out_tongue: bo na tłumku po odpięciu trzeba zatkać.

Mam jeszcze pytanie. Czy wie ktos albo moglby sprawdzić czy u was przy filtrze ten wezyk ciagnie czy wydmuch uje? I tak samo przy tłumiku czy ciagnie czy wydmuch uje? Bo wydaje mi się ze z tym mogę cos mieć nie tak…

Mały edit.

WioR napisał:

u mnie oba wężyki zasysają powietrze

napisz jak zachowuje się skuter gdy odepniesz te rurki od filtra i od tłumika i je zatkasz.

Od filtra teraz mam jakby na stale wyjete i zatkane bo nie mam oryginalnego filtra. Ale w tym nie widzialem roznicy. Jak odepne i zatkam wezyk od tłumika skuter chodzi o wiele lepiej. A jak zatkam rurke wychodzaca od tłumika to juz trochę gorzej.

A ja mam właśnie cos inaczej bo mi ten wezyk przy tłumiku nie ciagnie tylko dmucha… :-/

wypierdol ten wężyk co idzie od tłumika do filtra i wszystko co odstaje na rurce od wydechu poupierdalaj i pozaslepiaj te dziury. a ten wężyk ma dmuchać bo to jest katalizator jak juz ktoś mówił spaliny ida tamtędy do filtra powietrza potem do gaźnika i i dalej sa spalane… i gdzieś slyszalem ze to blokada taka o_O.

Ja teraz mam zatkane oba wezyki od tego dopalacza czy co to tam w koncu jest. A przy tłumiku normalnie odkryte jest. I tak chodzi dobrze tylko glosno. Czy cos da się zrobić zeby nie bylo tak glosno? Albo w ogóle cos muszę zrobić jeszcze?

sory za wprowadzenie w błąd!! dzisiaj wieczorem odpiąłem tą rurkę jeszcze raz i ta przy tłumiku też mi dmucha :smiley: żebyśmy się dobrze zrozumieli: chodzi mi o tą rurkę z gumy (z niej dmucha), a nie o tą co wystaje taki kawałek z tłumika (w sumie z niej chyba też dmucha po odpięciu). Kiedyś ją odpinałem i jakoś pamiętałem że obie zasysają no ale jednak jest inaczej, myślę że tą gumową rurkę co idzie do tłumika można odpiąć i zostawić niezaślepioną żeby mogla swobodnie wypuszczać powietrze a ta co jest przy filtrze powinna też swobodnie powietrze zasysać ale z jakiegoś czystego miejsca. Można podobno całe to wymontować (to gdzie dochodzą te dwie rurki przy silniku) tak słyszałem, no to wtedy można tez usunąć rurki :stuck_out_tongue: ale nie wiem czy mi się chce to wszystko rozkręcać :stuck_out_tongue: słyszałem też że nic to nie daje.

przemo1993 napisał:

A jak zatkam rurke wychodzaca od tłumika to juz trochę gorzej.

czyli na to wychodzi że jak zatkasz tą dziurę w tłumiku która pozostała po rurce to gorzej jestą No to masz chyba coś wydech zapchany :stuck_out_tongue: Głośniej jest bo spaliny nie idą przez tłumik tylko od razu za kolankiem przez dziurę :smiley: raczej tak nie powinno być, możesz spróbować odkręcić tą samą końcówkę wydechu i sprawdźić jak tam sprawa wewnątrz wygląda, bo to tak jakby ci wydech blokował wychodzące powietrze.

jeśli to 2T to nie procsiej wszystko upierdzielić i zostawic sam tłumik, filtr itp.???

Sprawdzilem tłumik i się okazalo ze byl zapchany. Teraz zrobilem tak ze ten wezyk od filtra mam odetkany a ten od tłumika normalnie tak jak powinien byc i jest wszystko ok. Wielkie dzieki za pomoc :slight_smile:

tylko ten wężyk od filtra musisz dać w takie miejsce żeby zasysał czyste powietrze a nie gdzieś przy kole.

Wszystko ok, więc zamykam. Jacob555