racja - trzeba uważać
No mój skuter waży 86kg i idzie 60km/h a kolegi waży tyle samo i idzie 80km/h i to 50cmm
Czyli koledze zawyza o 20km/h ;) a tak serio to popatrz na wariator.
No nie wiem czy mu zawyża bo jak jade z nim to mi ucieka po woli. Popatrze na wario
Na wariatorze jest wszystko wporządku
po czym to stwierdzasz?..
No ja powiem tak miałem Quantumka R załadowany na full ważył ponad 100 kilo jeszcze do tego pełny bak itp. i najwiecej takim zaladowaniem wyciągałem 79 km/h a ten zipp jest duzy. Pomyślcie nad blkadami:manetka modol itp w niektórych modelach macie 2 w niektorych 3 blokady itd. wartalo by sie zapoznac szczegolowo gdzie znajduja sie typowo blokady w waszych modelach.
A i jeszcze dodam ze ten zipp to 2T a kilka osób z was ma 4T pamiętajcie że to wam nie pociśnie tak jak 2T.
Zipp_Quantum... napisał:
No ja powiem tak miałem Quantumka R załadowany na full ważył ponad 100 kilo jeszcze do tego pełny bak itp. i najwiecej takim zaladowaniem wyciągałem 79 km/h a ten zipp jest duzy. Pomyślcie nad blkadami:manetka modol itp w niektórych modelach macie 2 w niektorych 3 blokady itd. wartalo by sie zapoznac szczegolowo gdzie znajduja sie typowo blokady w waszych modelach.
79km/h jechales seria 4t?
2t
a bez wymiany cylindra sie nie obejdzie? chcem zeby jechal tak z 65. Tyle mi wystarczy.
Ten Quantumek to 2T ;p
Czy ja wiem nie trzeba wymieniać cylindra odrazu na większy ponieważ ja mam routera metro city 4t i mój kuzyn ma takiego samego i on też myślał że ma odblokowany moduł bo na stopkach wkręcał się na wysokie obroty a podczas jazdy cisnął 60 km/h wymienił moduł na sportowy odblokowany za 45 zł i jedzie mu 80 km/h i licznik mu nie zawyża bo to prędkość mierzona nawigacją ja mam podobnie tyle żę moduł kupuje dopiero za 2 dni . Osobiście uważąm żę zmiana wariatora i szczęk sprzęgła dużo by dała a zmiana cylindra to już ostateczność . W zimę bd kupować wariator dzwon sprzęgła i szczęki z naraku do zobaczymy ile pociśnie
ja zmieniłem moduł i nic nie dało. Zmiana modułu to jest to samo co odczepienie "rozowego" kabelka. myslalem nad wymianą dyszy i wyciągnieciu rurki z filtra powietrza. ew zmiana wydechu na pseudosportowy. Da to coś?