oddalem skuter do mechanika bo nie odpalal, paliwo nie dochodzilo zostal wymieniony kranik paliwa przewod paliwowy swieca cewka i takie tam, odebralem skuter i bylo okej, ale na nastepny dzien po dodaniu gazu gasnął, zostawilem zeby chwile pochodzil, pojechalem i po paru sekundach to samo, moc spada i gasnie, moje pytanie:czy po regulacji gaznika problem ustąpi????
Widac mechanik dobry wymienił większość rzeczy a gaźnika nie wyregulował i na pewno nie przeczyscił
EDIT: poczytaj sobie http://www.skutery-forum.pl/ssanie-automatyczne-budowa-i-zasada-dzialania-vt9620.htm
a i tu cie zdziwie, gaznik byl czyszczony i regulowany wlasnie, a dzien po odebraniu takie cos, regulacja pomoze?
gażnik ma miesiąc razem z gaznikiem dostalem ssanie, wiec mysle ze to nie jego wina, ale sprawdze jutro, mi sie wydaje ze regulacja gaznika, tylko czemu dzien bylo wszystko ok, a na drugi dzien takie cos?
jak byl regulowany to po co go 2 raz regulować spróbuj może pokręcić sruba od mieszanki (skuter reaguje na regulacje z opoznieniem) albo najlepiej oddaj do mechanika i powiedz ze cos sie spieprzyło i zeby ci za darmo zrobili
O ssaniu wrzuciłem do złego tematu sorry :D.....
ten mechanik mnie tak wku..rzyl ze masakra, watpie zeby mi to za darmo zrobil, krecilem srubkami i troche sie poprawilo ze juz dluzej jedzie, z minute dwie i dupa, odpale go pochodzi chwile i zas dziala 2 minuty, nie wiem,
sanie możliwe, jak chodzi tylko2 minuty- na ssaniu mieszanka jest dobra, ale gdy się wyłączy mamy złą mieszankę i gaśnie
witam kolego ja miałem tak samo co ty jak dodałem gazu to gasł mi skuter wymieniłem ssanie i pojeżdziłem jeden dzień i znowu to samo było, więc kupiłem nowy gażnik i chodzi jak złoto pozdrawiam.
gaźnik jest nowy, ma ponad miesiąc, i co ty na to? ja nie wiem, ale moze to jednak wina ssania, jutro sprawdze czy iglica sie chowa przy podlaczeniu do aku, lecz jak macie jeszcze jakies inne propozycje co jest grane to poprosze
za malo benzyny dostaje..
skuter stał tydzien i nie chce odpalic, ssanie do wymiany bo mechanik cos wtedy wspominal ze zimny ma problem odpalic, ale mi sie nie chce go kopac
To normalne ze po tygodniu stania nie odpali odrazu bo benzyna najprawdopodobniej wyparował za nim wleci do wszystkich podzespołów to trochę to zajmie