Skuter do rozwożenia gazet do 3.500zł

Witam. W związku z wyjazdem do Niderlandów do pracy w charakterze rozwoziciela gazet będę do tego celu potrzebował skutera.
Nie znam się na nich, wiem tylko, że chciałbym 4-suwa bo istotnym aspektem dla mnie jest spalanie i cicha praca silnika.
Skuter musi być w miarę lekki, zwinny, mało awaryjny i wytrzymały gdyż będzie robił jakieś 100-150km/dzień i dobrze by było gdyby była możliwość zamontowania kufra z tyłu :)

Kwota jaką dysponuje to 3500zł. Co byście mi polecili?

Kup coś na miejscu. Koszt transportu będzie bardzo duży, znacznie uszczupli ten budżet. No chyba że wybierasz się na saksy piździkiem :-) - tania jazda i plecak konserw :-)
Ja bym Ci polecił jakiś motorower markowy - bo jest ekonomiczniejszy i przede wszystkim na miejscu będziesz mógł go serwisować.
Chińskiego raczej nie kupuj, bo jak Ci padnie to nikt go z miejscowych nie naprawi.

Chyba bym wymiękł gdybym miał taki kawał drogi nim jechać hehe :) Możesz podsunąć nazwy jakichś sensownych motorowerów?

Jaka pojemność Cię interesuje?
W takim budżecie tylko używki.
Kymco, Honda, Peugeot... Za nowy od 5tys - do kilkunastu tysięcy...
Używany - to loteria!

Aby palił jak najmniej :) Chyba, że np. między 50 a 125ccm będzie różnica nie przekraczająca litra w spalaniu to wolałbym 125. Tylko nie mam prawa jazdy na motor i nie wiem jak to w świetle ich prawa wygląda.