Witam. Jestem "na kupnie" skutera 125 ccm. Posiadam uprawnienia konieczne do jazdy tym pojazdem. Skuter będzie wykorzystywany przeze mnie tylko do jazdy w mieście Krakowie. 90% czasu to dojazdy do biura, oczywiście w zależności od pogody:). OK 20 km dziennie. Zasadniczo chciałem kupić coś z okolic Krakowa - nie mam czasu jeździć gdzieś dalej ale wpadły mi te dwa okazy w oko z Warszawy i Kielc. Wypowiedzcie się proszę co myślicie o tych egzemplarzach.
Klasa X9 a Sportcity/Liberty to zupełnie inny gabaryt. Przede wszystkim przymierz się do nich żeby ocenić czy ci gabaryt pasuje. Bo dzieli je sporo. A ten cytat z opisu: "jestem pierwszym właścicielem od roku" - hahaha Wszystko co podałeś to 10latki i starsze. Tu już nie ma nic na oko, trzeba z bliska obmacać, posłuchać, przejechać się żeby móc jakkolwiek opiniować.
Zasadniczo, potrzebuję skutera do przedzierania się przez miasto o średnim stopniu zakorkowania. Zasugerowałem się, czytając na forum, że do korków lepszy będzie taki przecinak jak Piaggio Liberty. Z drugiej strony X9 wydaje się zdecydowanie wygodniejszy, jednak kosztem większych gabarytów. Mam 187 cm wzrostu, jeśli taka informacja może pomóc. Co do przymierzania się, nie mam okazji tego nigdzie w Krakowie sprawdzić.