Skuter do 5000PLN

Hej
Uzbierałem 5 tysi i chcę kupić jakiś skuterek, markowy, chłodzony cieczą, 2 hamulce tarczowe, dobry dobór części, mała awaryjność, szybki, wygodny, na gaźniku.
Czy jest coś jeszcze oprócz:
Roxi
Runnera
Sr’ki
Nrg
:?:
5 tysi mam na wszystko, rejestrację, ubezpieczenie, ew. naprawy.
A co powiecie o factorce? Może jakiś użytkownik się wypowieś
To jaką
PS. http://forum.jednoslad.pl/viewtopic.php?p=50566#50566
Może mi ktoś odpowie czy się opłaca :567: (ostatni post)
Mile widziane linki :slight_smile: (lubelskie)

co z tego ze ac , ładny , proszę tylko nie bierz areoxa ;p , nie wiem czemu jest tak mało jogów, przecież ładne i silniki minerali http://moto.allegro.pl/item604958622_yamaha_jog_r_03r_okazja_nie_aerox_sr.html

no zalezy jaki jestes wysoki bo jak masz powyzej 180 cm wzrostu to zapomnij o przyjemnej jezdzie roxem :slight_smile: Sam wiem bo jezdzilem. Sr jezdzi się dosc wygodnie i jak na razie to faworyt. No i jeszcze nrg power na lc.

Borek02 napisał:

no zalezy jaki jestes wysoki bo jak masz powyzej 180 cm wzrostu to zapomnij o przyjemnej jezdzie roxem :) Sam wiem bo jezdzilem. Sr jezdzi się dosc wygodnie i jak na razie to faworyt. No i jeszcze nrg power na lc.

No powiem szczerze, że mam 184 :) też jezdziłem kilkoma nawet roxami ale tak źle nie było :)

wrona napisał:

co z tego ze ac , ładny , proszę tylko nie bierz areoxa ;p , nie wiem czemu jest tak mało jogów, przecież ładne i silniki minerali http://moto.allegro.pl/item604958622_yamaha_jog_r_03r_okazja_nie_aerox_sr.html

A czemu ty taki uprzedzony do roxa ;)
A te jogi fajne, ale przez to,że nie zdobyły uznania w PL, to jest mniej części.
ja chcę koniecznie LC, miałem już do czynienia z AC i wolę nie wracać do tego :)

PS. Co sądzicie o HONDZIE X8R :?:

arktos napisał:

A czemu ty taki uprzedzony do roxa
A te jogi fajne, ale przez to,że nie zdobyły uznania w PL, to jest mniej części.
ja chcę koniecznie LC, miałem już do czynienia z AC i wolę nie wracać do tego

Toć silnik ten sam :-> Co za problem?

Bo ten Jog z aukcji to Jog R chłodzony powietrzem ale Jog RR jest chłodzony cieczą :wink:

X8R dość żadko spotykany w Polsce. Łatwy do pomylenia z Keeway F-act ale skoro Ci zależy na dostępności części to raczej rozejrzyj się za czymś z silnikiem Minarelli Horizontal lub Piaggio/Gilera. A silnik w Jog RR jest prawie taki sam jak w Roxie :stuck_out_tongue: Jog ma tylny hamulec w bębnie

Bo ten Jog z aukcji to Jog R chłodzony powietrzem ale Jog RR jest chłodzony cieczą ;)[/quote]

O tym nie wiedziałem :slight_smile: Dzięki

poluki napisał:

A silnik w Jog RR jest prawie taki sam jak w Roxie :stuck_out_tongue: Jog ma tylny hamulec w bębnie

PRAWIE taki samą tzn.? A nie ma wersji z tarczą?

Dywersant napisał:

Toć silnik ten sam :-> Co za problem?[/quote]

A plastiki, i ogółem optykaż

PS. JAk uważacie że rox jest mały, myślę że jog nie będzie wiele większy ;p

Dobrze Ci kolega wrona radzi nie bierz Roxa może jest ładniejszy od Joga, ale ja Roxa bym nie kupił. Jog jest większy i w dwie osoby można wygodnie podróżować, a w Roxie pasażer siedzi na wlewie paliwa :smiley: Kupuj Joga może inni też się przerzucą na Jogi.Silniki praktycznie te same. Pozdro

arktos napisał:

PRAWIE taki samą tzn.? A nie ma wersji z tarczą?

Ja o takiej nie słyszałem ale i tak przedni w motórkach jest o wiele skuteczniejszy od tylnego więc tylny nie ma takiego znaczenia i bębnem też dasz radę ;)

Kup sobie chińczyka <hahaha>^^
Tak na poważnie to ja bym polecił właśnie albo Joga, SpeedFight też fajny jest. No i aerox mi się podoba ale za dużo ludzi się nimi podnieca… I też Aprilka SR fajna.:stuck_out_tongue:
Ja oczywiście byłem na tyle głupi że kupiłem chinola,ale na szczęście 2t i jako tako chodzi ładnie;)

Jak można zrobić sondę, między:
Aprilią SR
Gilerą runner
Yamahą aerox
Piaggio NRG
:?:

to z tych wybrałbym Runner-ke albo sr-ke mi się podobają, a coś po za tymi to jakiegoś peugeota

jet force może podobno nowy silniczek dobrze chodzi. Może Piaggio Zip sp

według statystyk nowe peugeotowskie silniki horizontal , są niecałe 0,5 mocniejsze a wpizdu droższe

To jak z tą factorką?
I z tymi sondami :slight_smile:

nowe silniki czyli te które od zawsze siędzą w Jet Force C-tech :stuck_out_tongue: za 12mm gaźnikiem :slight_smile: a moze Gillera Runner SP :?:

Napisałem Ci na PW. Mam na sprzedażGilere Runner http://www.allegro.pl/item638791673_gilera_runner_50_2001r_nowy_silnik.html