Skuter do 3.500 zł.

Witam, Użytkując chiński skuter przez około rok czasu powiedziałem dość. Sprzedałem okazyjnie totalnemu lajkowi za dobrą cene.. Jechałem sobie normalnie po prostej drodze i mi się kierownica rozkręciła, Już nie mówię o odpadających plastikach i urywających się uchwytach. Więc tak: Poszukuję jakiegoś markowego skutera za kwotę ok. 3000-3500zł. Oto moje wymagania:

- Ma ładnie się prezentować (Może być porysowany, Ale ma mieć bude ładną)
- Osiągi ok 80km/h
- Nie jakiś stary Np min. 2006r
- Ma palić max 4-4.5l
- Ma być duży i wygodny (Mam 175cm wzrostu i jestem przyzwyczajony do Quantuma i pasowały by coś o tej masie i wymiarach)
- Automat

Zastanawiam się na Jet Forcem, Ale cały czas mnie martwi to spalanie co ludzie na forach piszą że na serii waha się o no w granicach 5-6l. To mnie przeraża. Co o tym sądzicie. Co proponujecie?

Gilera Runer
Piaggio NRG Power
Kymco Bet&Win
Piaggio NRG MC3

Mam na oku JetForca. Możecie mi powiedzieć ile taki jet forc po odblokowaniu ze sportowym tłumikiem pójdzie? I ile bedzie spalał? Gaznik, Nie wtrysk.

A czemu np nie Yamaha TZR?:D

@up mógłbym dużo na ten temat się wypowiedzieć, ale zostawię to bez komentarza. Szkoda nerwów.

@ref "Mam na oku JetForca. Możecie mi powiedzieć ile taki jet forc po odblokowaniu ze sportowym tłumikiem pójdzie? I ile bedzie spalał? Gaznik, Nie wtrysk." - czekam na odp