Witam poszukuję skutera z dobrymi osiągami. Mam 14 lat i 176 cm wzrostu. Skuter w przedziale 2500 - 3000 zł. Zastanawiałem się nad: "Yamaha Aerox" , "Aprilla sr" co polecacie. Z góry dzięki
Coś chińskiego, NOWEGO żebyś po zakupie nie włożył drugie tyle w naprawę używki. I nie porywaj się od razu na dobre osiągi bo długo nie pojeździsz, wielu już tu było takich co patrzyli na osiągi i kończyli w najlepszym razie na ortopedii. Może nawet nie zdajesz sobie sprawy że jak będziesz jechał szybkim odblokowanym sprzętem, i kogoś uszkodzisz to masz przechlapane do końca życia. Wystarczy że poszkodowany pojdzie do sądu i płacisz mu rentę za uszczerbek na zdrowiu. Masz 14 lat, czyli doświadczenie ZEROWE. Tak więc kup nowy niezbyt mocny sprzęt, i przede wszystkim nabieraj doświadczenia, ucz się spokojnie jazdy i staraj się przewidywać zagrożenia. Dopiero po jakichś dwóch latach wsiadaj na mocniejszego dwusuwa. Nawet ja mając czterdziestkę na karku i około 80 tysięcy na motorowerach potrafię zostać zaskoczony przez innego użytkownika drogi pomimo że jeżdżę przepisowo.