Skuter czy Motorower ?

Witam !
Mam do Was pytanie odnośnie tego co ma wybrać : czy skuter czy motorower ( biegówka ) ?
Mam do wydania max 4000 zł. Chodzi o nową maszynę.
Bardzo proszę także o podaniu danej marki i modelu : )
Z góry dzięki : )

A wolisz zmieniać biegi czy dodawać gaz? ;)

A ja lubię dawać w palnik:-D

Będziesz jeździł zarobkowo czy dla przyjemności? W trasy czy po mieście?

Ma byc to maszyna raczej do jazdy takiej po drodze. Nie wiem czy chce dodawac gazu czy zmieniac biehi ; ) o spalanie mi nie zalezy. Tak wiec co polecacie?

Ja jeździłem na skuterku, a po przesiadce na motorower Junak 901 jeździło mi się o wiele lepiej. Nie czujesz się przede wszystkim jak byś jechał na "kibelku", ale jednak na większej maszynie :)

Sam musisz wybrać, każdy poleci to czego sam używa, skoro nie masz sprecyzowanych preferencji, najlepiej jakbyś oboma typami maszyn się przejechał :)

Motorower daje ci jakiś początek później łatwiej ci będzie opanować coś większego z biegami a skuter niczego cię nie nuczy no chyba że dodawani gazu JA wlałbym motorower np. router ws 50 (ok 3000) albo zetke (nie wiem ile dokładnie kosztuje ale kolega dał 3600)

Na twoim miejscu brał bym biegowego. Sam teraz szukam bo jazda na skuterze trochę się nudzi po pewnym czasie bo tylko siedzisz i dodajesz gazu.Więc na twoim miejscu bym brał biegówkę

No właśnie zastanawiam się albo nad rometem zetką 50 albo na skuterze Kymco Agility 50 4T lub nad jakimiś jeszcze innym np. zipp i już sam nie wiem na co się zdecydować : (

Weź może Romet RR50 fajnie wygląda a niedługo będziesz miał prezentację na skuterowo. Tu masz linka jak wygląda http://www.skuterowo.com/romet-rr-50-wkrotce-w-skuterowo-com/

Tak RR 50 jest bardzo fajny ale jego cena to od 4500 zł a ja szukam max 4000 : (

To może markowa używka?

Zapoluj na używane Yamahe TZR50,Derbi GPR, Aprilie RS50.

Romet RR to zwykły WS50 + plastiki + większa cena.
Sam mam WS50, nawet daje radę, chociaż wolałbym TZR50 ;).

jak juz chcesz wygladajacego jak motor bez biegow cpi gtr jest spk i do 4000zl sie zmiescisz :P

A WOLE SKUTER po 1 jak jezdzi do dupy ( nie moj ) to wiadomo skuter a jak widze biegowke prawie 1/1 jakis ścigacz i jedze 30 to ja se z tego smieje

hidden napisał:

Romet RR to zwykły WS50 + plastiki + większa cena.

A ty widziałeś go na żywo? Jest sporo mniejszy, ma inną ramę i inne zawieszenie przód mimo że nie wygląda. Jest dużo mniejszy od Zippa Pro czy Routera WS50.

Miałem Rometa 717 4T z 2008. Jeździło mi się nim dobrze, kufer, schowek pod kanapą pakowne, dodatkowo przy kierownicy dwa schowki (potem system audio) i to wszystko dawało radę, musiałem go jednak sprzedać bo zbierałem na auto - moje obecne się rozkraczyło. Miał wtedy cylinder 72 cm3 i jeździł o niebo lepiej jak na 50 cm3.

Kupiłem chińskiego ścigacza na silniku od 139fmb (ale trochę się różnił od tych z ogarów itp) i do tej pory żałuję i to nie przez jego usterki. Duży, głośny i nie wygodny. Teraz chcę go sprzedać bo poznałem swoją nową miłość Piaggio NRG.

Tak ale zapomniałem dodać że ma to być motor dla syna (14 lat) skuter/motorower nie może być za duży : )

Możę Aprilia RS 50, albo Yamaha DT 50?

Aprilia, to mały ścigacz z włoskim charakterem. Silniczek AM6 od Minarelli, czyli jednej z najlepszych firm produkujących silniki do motorowerów. Zbiera się całkiem ładnie, jest całkiem wygodny, ładny. Zryw też ma całkiem spoko. Dobry motorek by pośmigać troche po winklach i pouczyć się techniki jazdy.

Yamaha to typowe soft enduro. Jeździ się nim bardzo przyjemnie. Jest całkiem wygodny. Pozycja wyprostowana, ale wąska kanapa. Można pośmigać nim po lasach. Na ulicy nie ma z nim, tak jak i z każdym motorkiem z silnikiem AM6, szans żaden skuter. Nie straszne mu wyboje i krawężniki. Lekki i zwinny. Dobry motorek na początek.

mysle ze nie ma co sie rudzic z biegami biegowka o silniku 50 cc sie nie powariuje zabardzo chyba ze syn jest jakis powarzny i nie lubi wariowac to bieowa bedzie ok ( polecam CPI GTR skuter o wygladzie motora)

A myślicie że Kymco Agility 50 4T z tego roku będzie dobrym skuterem czy nie jest on wart swojej ceny (ok 4000 zł ) i lepiej poszukać czegoś innego ?