Skuter cpi NIEPALI pomocy

:oops:

skuter cpi formula r 50ccm tłumik sortowy
dzień 1 miałem problem skuter nieodpalał męczyłem się znim chyba niedziłało sanie nałem benzyny pod świece i odpalił jeżdziłem cały dzień na 2 dzień znowu naląłem benzyny pod świece i pojechłem się przejechć , jechałem około 3 km zgasiłem skuter odpoczołem i już niechciał odpalić zacholowali mnie do domu

Mój problem
nie pali ani na kopke ani na rozrusznik elektryczny

wyczyściłem filtre powietrze oraz gaźnik świeca ma iskre a gażnik podaje bęzyne na 98%
dodatkowo podlewałem z 1 czy 2 bezyne pod świece i suszyłem świece zalewa ją nieraz
cylinder raczej się niezatar spręża i niestawia oporu kopka chodzi lekko

Jaka może być przyczyna??
co wyczyścić co sprawdzić co wymienić?

Przepraszm za liczne błędy , dysortografia"" proszę o odpowiedzi dziekuje z góry i pozdrawiam

Ja stawiam na moduł zapłonu.
Sprawdź najlepiej od kogoś, kto ma Keewaya/ CPI, po prostu przełóż do swojego skutera i sprawdź czy odpala :slight_smile:

Jak coś to mam na sprzedaż taki moduł z CPI w pełni sprawny :slight_smile:
(tylko najpierw się upewnij czy to na pewno to)

muszę sprawdzić moze od kolego od zipa quantum porzycze
a jaki masz moguł orginalny i jak miećjwięcej cena napisz na priv ja myślałem juz o zakupei modułu naruku odblokowanego na jednej za stron 198 zł oczywićcie nowy ta suma ale powinien posłużyć :cry:
no ale do tej sumy dołozył bym 50 zł i miła bym już sporowy wariator naruku
a tak wydatek moduł

włąśnie muj kolega mówił że o jego kolegi było ta samo tylko w 4t

ja mam modul zwykły do cpi kupiłem za 50zł i jeszcze pradnice ktura kupiłem za 120zł ale mam stare bo nie trafiłem :stuck_out_tongue:

na czasie sprawdze czy to na pewno moduł i napisze czy to to na pewno

[ Dodano: 17-04-2009, 16:53 ]
:-? :cry: muj moduł jest popsuty zamówiłem nowy wraz z dyszom 66 i chłodzeniem wariatora naruku załozyłem go załozyłęm od razu filter stoszkowy

niezakładałem większej dyszy jest iskra benzyne neiwiem czy podaje lałem pod świece i moczyłem świece i zakładałem mokrom paliłem na starter kopałem i jak by chciał ale niemugł zapalić odkrezcałem świece oi była sucha

znajomy mówił soś od przestawieniu się magneta czy to mozliwe jak to mogło się stać i jak to naprawić ??? proszę o odpowiedzi

[ Dodano: 18-04-2009, 11:49 ]
zatarł się a jaśniej pękł pierścień i kawłek tłoka i tu przyczyna a zatem jaki zestaw tłok cylinder polecacie?