Skuter chiński 80 ccm, problem.

Siema, jestem nowy mam pytanko.
A więc kupiłem ostatnio zestaw cylka 80cc wał głowica wałek rozrzadu itp...
Wczesniej miałem 50 + filtr stozkowy
Servis mi wymienił tak, że włozył wszystkie części co kupiłem ale dyszy nie wymieniali bo sciagneli stozka założyli pudło tak, ze niby teraz dysza pasuje.
Ale w czym prodlem, mam 200km juz przejechane ciagle jezdzilem 30-45
oczywiscie ruszałem manetka do połowy czasami na full ale na 2 sek.
i po 200 km postanowilem że troche pociagne go do 60 dla 80 to kloopotu nie ma ale kurde daje na full manetke a on z tych 45 km podwyza sie o 1km czyli daje na full manetke do 45 rozpedza sie tak no nie za dobrze czasami to tak za dusi sie i za 1 sek juz normalnie i po 45 km/h juz wskazówka po 1km/h sie podnosi ...
No zaraz chyba sie zabije 600 zł wydałem za wszystko + naprawa i jedzie 45 xd pomozecie ?

pomoze ktos ?

Jakbyś napisał nieco czytelniej, to pewnie ktoś by pomógł...

Byłeś w serwisie na reklamacji?

a przynajmniej odblokowany on jest?

ok to taki problem jest cylek 80cc
200 przebieg docieram go 45/h max ale dzis chciałem go troszke zeby nie zamulił ciagla jazda na 45km/h to dałem manetke na full i on z 45km/h rozpedza sie co 1km/h czyli 45,46,47,48
czyli mowiac slabo jedzie....
i mam czasami tak ze jak dodam gazu to sie zadusi i po 1 sek jest ok juz...

jaki kolor ma świeca ?

szczerze to nie moge sprawdzic teraz bo gdzies zapodziałem klucz..;/
a jaki zwiazek ma swieca do tego ?

Świeca Ci pokaże czy Ci go zalewa przy większym otwarciu manetki. Jeżeli będzie czarna tzn, że za dużo paliwa w stosunku do powietrza, ale raczej masz za mała ilość wiec powinna być sucha.
Na moje to jedznak bedziesz musiał dać wieksza dysze, bo regulacja na standardowej podejrzewam, że nic nie da.

ale to nie jest standardowa dysza skoro był stożek, a wiadomo stozek= wieksza dysza.
ale na moje oko tez mi sie tak wydaje oby to była wieksza dysza;/ bo chyba ten skuter mlotem rozp...

a jeszcze takie mam pytanie bo gdy juz odebrałem z servisu skuter i od 1 km zaczeły mi stukac zawory i mechanik powiedzial ze wyreguluje je lepiej po 300km zeby nie stukały no to ok powiedziałem i teraz tu pytanie.
Czy gdy zawory stukaja tak jak u mnie to ma wpływ własnie na osiagi ?

Ładny mechanik, jak stukają, tzn że jest lipa, oczywiście, że mają wpływ.Oddaj do ustawienia lub zrób to sam.

no wlasnie tez sie zdziwilem jak on to powiedzial no ale sie zapytałem czy nic sie nie stanie a on ze nic nic, czyli moze to jednak przez te zawory nie chce sie rozpedzic po 45km/h i wgl slabo jedzie? odp.
No spróbuje zrobic to sam w pon jak kupie szczelinomierz albo juz poczekam do tych 300km

hmm?